Life

Cum poți curăța ușa cuptorului dacă e murdară de grăsime. Ingredientul care face minuni

Cum poți curăța ușa cuptorului dacă e murdară de grăsime. Ingredientul care face minuni este la îndemâna oricui și te poate ajuta.
27.09.2022 | 23:05
Cum poti curata usa cuptorului daca e murdara de grasime Ingredientul care face minuni
Cum poți curăța ușa cuptorului dacă e murdară de grăsime. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Află cum poți curăța ușa cuptorului dacă este murdară de grăsime. Cu ajutorul unui truc simplu o poți face să arate ca nouă.

Cum poți curăța ușa cuptorului dacă e murdară de grăsime

Atunci când nu cureți cuptorul pentru o perioadă mai lungă, un strat de grăsime arsă se formează, iar acesta va fi mult mai greu de eliminat cu timpul.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există un truc simplu pe care să îl folosești atunci când cureți cuptorul. Trebuie doar să folosești un ingredient care este la îndemâna oricui și care nu dă greș niciodată atunci când vine vorba de curățenie.

Ai nevoie de un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Ingredientele se amestecă până când se obține o pastă consistentă.

ADVERTISEMENT

Întreaga suprafață a cuptorului se acoperă cu această pastă, inclusiv ușa de sticlă. Pasta se lasă să acționeze timp de 30 de minute.

Grăsimea și funinginea de pe pereții cuptorului se îndepărtează cu ajutorul unui burete, după care se clătește cu apă pentru a nu rămâne pete de bicarbonat.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu poate fi util și atunci când cureți grătarul cuptorului. Acesta se amestecă cu puțină apă, iar cu pasta obținută se unge grătarul și se lasă să acționeze timp de câteva ore.

Se șterge apoi grătarul cu ajutorul unui burete, iar incrustațiile vor fi eliminate complet.

O altă soluție este sucul de lămâie amestecat cu sare. Soluția se lasă să acționeze până când se usucă, după care se clătește grătarul cu multă apă.

ADVERTISEMENT

Cum să cureți cuptorul cu cenușă de lemn

În cazul în care acest truc nu te ajută să sapi de petele de grăsime, poți prepara un degresant cu ajutorul altor trei ingrediente. Ai nevoie de oțet, folosit adesea pentru a îndepărta grăsimea, acid citric și cenușă de lemn.

În trecut, gospodinele apelau la cenușa de lemn pentru diverse treburi casnice, cum ar fi albirea rufelor sau redarea strălucirii unor suprafețe, scrie dcnews.ro.

Într-un recipient se combină o lingură de acid citric și una de cenușă de lemn. Se adaugă apoi o jumătate de pahar de oțet și se amestecă, iar cu pasta obținută se curăță cuptorul.

O parte din această pastă se pune pe un burete moale și se aplică pe pereții cuptorului cu mișcări circulare. Produsul este eficient și pentru curățarea rafturilor cuptorului.

Pasta se lasă să acționeze timp de câteva minute. Se îndepărtează apoi cu o cârpă moale, umezită cu apă curată. Cu ajutorul acesteia vor fi îndepărtate și incrustațiile, dar și mirosurile neplăcute cauzate de reziduurile de alimente arse.

ADVERTISEMENT