Ai uitat să scoți din congelator carnea pentru a doua zi? De acum înainte nu vei mai avea probleme. Experții culinari spun cum o poți dezgheța în numai 5 minute, pentru a fi gătită numaidecât. Trucul de mare ajutor gospodinelor poate fi folosit în orice moment al zilei.
Specialiștii au găsit cea mai bună modalitate pentru a dezgheța carnea în doar 5 minute. Nu este nevoie să apelezi la cuptorul cu microunde pentru că aparatul tinde să gătească marginile înainte de a dezgheța complet interiorul.
Apa fierbinte nu este indicată de mulți bucătari pentru că poate compromite textura produsului. Gospodinele care optează pentru această variantă trebuie să fiarbă apa până când atinge aproximativ 60 de grade Celsius.
Metoda durează circa 10 minute, în funcție de dimensiunile bucății de carne. Din păcate, apa caldă are riscul de a întări ușor carnea. În schimb, există un pont extrem de util pentru femeile care adoră să gătească. Acesta este la îndemâna tuturor gospodinelor.
Trucul este folosit inclusiv de chefii profesioniști. Secretul stă într-o metodă care are două tigăi metalice. Acestea ar fi bine să fie confecționate din aluminiu. Materialul este renumit pentru capacitatea de a conduce eficient căldura.
Concret, se pune o tigaie cu fundul în sus pe blatul din bucătărie. Aceasta are rolul de a acționa ca o suprafață rece de contact. Ulterior, trucul spune că se pune carnea care se vrea a fi dezghețată în numai 5 minute.
Mai apoi, gospodinele trebuie să se asigure că produsul are un contact foarte bun cu tigaia. Acest lucru va accelera transferul de căldură. A doua tigaie se umple cu apă fierbinte și se pune deasupra cărnii pline cu gheață.
În felul acesta greutatea tigăii va ajuta la distribuirea uniformă a căldurii din interior. Totodată, experții care au folosit această metodă ingenioasă spun că temperatura apei are puterea de a accelera întregul procesul.