Cum poți da un gust mai bun iaurtului grecesc pe care îl cumperi din comerț. Ai nevoie doar de câteva ingrediente ieftine pentru a te bucura de un preparat delicios.
Când vine vorba de produse lactate, iaurtul grecesc se numără printre preferatele românilor. Acesta este mult mai cremos decât iaurtul obișnuit, iar gustul său este mult mai bun. Fiind un produs versatil, nu este de mirare că poate fi consumat în diverse combinații alimentare.
Iaurtul grecesc poate fi consumat ca atare, dacă îți dorești o mică gustare fresh sau îl poți combina cu fructe și cereale. Dacă vrei să îi dai un gust mai bun, trebuie să știi că există o rețetă care îl transformă total, fără să îi schimbe valoarea nutrițională.
Pentru a face iaurtul grecesc de 10 ori mai bun, ai nevoie de o cană de fructe proaspete, un sfert de cană de iaurt, 80 g de ciocolată fără zahăr și o lingură de ulei de cocos.
Pentru început, vei amesteca fructele într-un bol cu iaurtul. După aceea, poți lua cu o linguriță câte 15 grame din amestec și le vei pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După ce ai epuizat întreaga cantitate de iaurt grecesc cu fructe, acesta trebuie să stea cel puțin 2 ore la congelator. După ce au înghețat suficient de bine, te poți ocupa de ciocolată.
Într-un vas mic vei topi ciocolata împreună cu uleiul de cocos. La final, vei trece biluțele de iaurt prin ciocolata topită și le vei mai lăsa la răcit pentru încă 15 minute.
Acest desert pe bază de iaurt grecesc nu doar că este delicios, dar este și o variantă sănătoasă de consumat, ori de câte ori ai poftă de ceva dulce. În plus, nici nu este greu de preparat și nici nu te va costa mult să te răsfeți cu acest deliciu.
Iaurtul grecesc este un produs lactat cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acesta are de două ori mai multe proteine decât iaurtul obișnuit și ajută la menținerea masei musculare. În plus, creează o senzație de sațietate pentru o perioadă lungă de timp.
De asemenea, iaurtul grecesc sprijină sănătatea intestinală și digestia, datorită probioticelor. Consumat frecvent, acesta reduce senzația de balonare sau constipația. Datorită vitaminei D și a calciului, iaurtul grecesc previne osteoporoza și este benefic pentru sănătatea oaselor și a dinților.
Fiind un produs sărac în carbohidrați, iaurtul grecesc poate fi consumat fără probleme de către persoanele care își monitorizează glicemia. Ba mai mult, variantele cu un conținut scăzut de grăsimi ajută la menținerea unui nivel optim al glicemiei.