Life

Cum poți păstra pătrunjelul sau leușteanul proaspăt timp de o lună. Trucul secret al celor mai experimentate gospodine

Cum poți păstra pătrunjelul sau leușteanul proaspăt mult timp, chiar și o lună. Trucul secret al celor mai experimentate gospodine.
02.06.2023 | 20:35
Cum poti pastra patrunjelul sau leusteanul proaspat timp de o luna Trucul secret al celor mai experimentate gospodine
Cum poți păstra pătrunjelul sau leușteanul proaspăt. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți păstra pătrunjelul proaspăt timp de o lună. La fel trebuie să procedezi și cu leușteanul! Este un truc secret al celor mai experimentate gospodine pe care poți să îl afli și tu.

Un truc pe care trebuie să îl știi! Ce secret au gospodinele

Ierburile aromatice sunt foarte bune pentru orice preparat, dar o problemă este că ele se pot usca destul de repede și trebuie aruncate. Îți oferim acum un truc pentru a păstra pătrunjelul sau leușteanul mult mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Un lucru foarte important la care trebuie să fii atent este depozitarea acestor. Înainte de a le păstra, pătrunjelul proaspăt și leușteanul trebuie să fie curățate de frunzele uscate.

Apoi trebuie să îndepărtăm tulpina și să spălăm foarte bine. Când se usucă, tăiem pătrunjelul sau leușteanul în bucăți mici.

ADVERTISEMENT

Luăm un castron și punem un șervețel pe fundul acestuia iar apoi adăugăm pătrunjelul tocat. Ia o pungă pentru a acoperi castronul deoarece acesta va ține departe umezeala.

Tot ce mai este de făcut după acest pas este să păstrăm leușteanul și pătrunjelul în frigider. Acesta se va păstra proaspăt timp de o lună, scrie foodstory.ro.

ADVERTISEMENT

Cum poți păstra pătrunjelul sau leușteanul proaspăt timp de o lună

Desigur, trebuie să mai schimbăm din când în când șervețelul și să îl folosim pătrunjelul proaspăt pe măsură ce-l depozităm. Tot cu ajutorul prosoapelor de bucătărie putem să ținem proaspete și multe alte legume sau fructe.

Același lucru îl putem face pentru spanac, spre exemplu, sau pentru rucola. Acestea țin umezeala departe.

ADVERTISEMENT

Alte trucuri pentru a menține legumele în stare proaspătă ne arată că tot depozitarea lor este cheia. Spre exemplu, roșiile nu trebuie ținute niciodată la frig. Așa că nu ar trebui depozitate în frigider.

Nici cartofii, usturoiul și dovleacul de iarnnă nu trebuie ținute niciodată în frigider. Aceste legume vor deveni apoase și fără gust. Nici locurile prea răcoroase nu sunt bune, cum sunt beciurile.

ADVERTISEMENT
Tags: