Life

Cum poți păstra roșiile cumpărate din piață proaspete timp de mai multe zile. Trucurile simple, direct de la producători

Ce trebuie să faci pentru a avea tomate bune de consumat o perioadă mai lungă. Ponturile utile venite de la agricultori.
22.06.2024 | 16:35
Cum poti pastra rosiile cumparate din piata proaspete timp de mai multe zile Trucurile simple direct de la producatori
Ce trebuie să faci pentru a avea tomate bune de consumat o perioadă mai lungă. Ponturile utile venite de la agricultori. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum poți păstra roșiile cumpărate din piață proaspete timp de mai multe zile. Trucurile simple, direct de la producători. De acum înainte nu vei mai arunca la coșul de gunoi legumele și fructele ce nu sunt mâncate.

Ce trebuie să faci pentru a avea tomate bune de consumat o perioadă mai lungă. Ponturile utile venite de la agricultori

Ce trebuie să faci pentru a avea tomate bune de consumat o perioadă mai lungă. Ponturile utile venite de la agricultori. Producătorii români nu le recomandă cumpărătorilor să păstreze roșiile la rece, în frigider.

ADVERTISEMENT

Din păcate, aparatul întărește legumele și asta înseamnă că ajung să își piardă gustul și prospețimea. În primul rând, este foarte important să nu cumpărăm de la piață sau de la supermarket cantități foarte mari.

În al doilea rând, e bine să stați de vorbă cu producătorii pentru a alege tomatele potrivite pentru gustul și preferințele fiecăruia. În al treilea rând, specialiștii ne îndeamnă să nu le ținem prea mult în casă, ci să le mâncăm în decurs de câteva zile.

ADVERTISEMENT

Pentru a se păstra o perioadă cât mai îndelungată în coșul de legume trebuie să achiziționați numai roșii tari și mai ferme, dar care să fie în același timp coapte. Culoarea roșie trebuie neapărat să fie una uniformă.

În altă ordine de idei, dacă știți că sunteți consumatori mari de tomate, atunci trebuie să le cumpărați mai moi și mai suculente. Acestea nu rezistă mai mult de o săptămână dacă sunt păstrate pe blatul din bucătărie.

ADVERTISEMENT

Așadar, roșiile se țin într-un coș sau recipient încăpător într-un loc sigur din bucătărie, unde nu ajung razele soarelui. Tomatele nu trebuie să fie atinse de lumină pentru că în felul acesta se coc și se strică mai repede.

Ce beneficii are consumul de roșii

Consumul de roșii are numeroase beneficii pentru sănătate. Medicii nutriționiști spun că trebuie consumate zilnic sau măcar o dată pe săptămână, în stare proaspătă sau transformate în sos, pastă sau bulion.

ADVERTISEMENT

Potrivit doc.ro, tomatele sunt bogate în antioxidanți și vitamine. Beta-carotenul, luteina și licopenul sunt doar trei dintre substanțele care au un rol important în detoxificarea organismului. În plus, au rolul de a menține sănătatea oaselor.

Scad riscul de cancer și împiedică apariția tulburărilor neurodegenerative. Roșiile au efecte cardioprotectoare, ceea ce înseamnă că o dietă bogată în aceste legume roșii este asociată cu o reducere a riscului de boli de inimă.

ADVERTISEMENT
Tags: