Carmen Brumă este recunoscută pentru stilul de viață sănătos pe care îl promovează. De data asta, soția lui Mircea Badea le propune tuturor pofticioșilor o rețetă de prăjitură cu brânză dulce și blat de biscuiți. Desertul nu are nici zahăr și nici gluten.
Carmen Brumă are o comunitate impresionată de urmăritori în mediul online. Multora dintre ei le-a schimbat viața datorită recomandărilor sale alimentare.
Carmen Brumă promovează o alimentație echilibrată și sănătoasă și își dorește ca fanii ei și nu numai să știe să facă mereu alegerile corecte. De data asta, vedeta s-a adresat pofticioșilor și a venit cu propunerea unei rețete simple și delicioase.
Cei care vor să își răsfețe papilele gustative cu un desert, pot opta pentru prăjitura cu brânză dulce și blat de biscuiți. Ingredientele nu sunt numeroase și, în plus, nu ai nevoie de zahăr.
Pentru a prepara această prăjitură ai nevoie de 250 g de biscuiți fără gluten, 250 g unt, 2 lingurițe unt de arahide, 450 g brânză ricotta și 200 g de smântână lichidă. Lista ingredientelor continuă cu 4 ouă, pudră de curmale, o banană, esență de vanilie, zeamă de portocală, 2 lingurițe de dulceață de zmeură fără zahăr și fructe de pădure.
Primul care se prepară este blatul. Pentru asta, va trebui să combini biscuiții cu untul și cu untul de arahide. Este necesar să amesteci mult pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze.
Compoziția rezultată se va pune într-o tavă cu hârtie de copt, aceasta fiind, de fapt, baza prăjiturii. Pentru a obține compoziția prăjiturii, se va amesteca banana pisată cu brânza ricotta, smântâna lichidă, pudra de curmale și cele patru ouă. Peste acest amestec se va pune zeama de la o jumătate de portocală și esența de vanilie. Totul se amestecă până când se omogenizează.
Acest amestec se va turna în tavă, peste blatul de biscuiți. Prăjitura se va introduce în cuptorul preîncălzit, acolo unde va sta aproximativ 45 de minute. Desertul este gata atunci când capătă o culoare aurie.
După ce s-a copt, prăjitura fără zahăr și fără gluten se ornează. Pentru asta, vei folosi fructe de pădure, precum afine, mure sau zmeură.
”Prăjitură cu brânză dulce și blat de biscuiți fără zahăr, fără gluten. Atenție, asta nu înseamnă că are puține calorii și că poți să o mănânci în orice cantitate dacă ești într-un proces de slăbire.”, a spus Carmen Brumă celor care vor să îi urmeze rețeta.