Iată cum poți prepara pastele ca la restaurant, folosind secretul marilor bucătari. Doar așa vei obține un rezultat așa cum ți-ai dorit. Trebuie să ții cont de mai multe reguli.
Pastele se numără printre felurile de mâncare preferate ale multor persoane și sunt adesea comandate la restaurante, mai ales la cele cu specific italian.
Cu toate acestea, pastele nu provin din Italia, ci din Asia. Marco Polo le-ar fi adus din expedițiile pe care le-a avut în China, însă adevărata origine a acestora nu s-a descoperit nici până în ziua de astăzi, conform Kitchenshop.
Primele paste asemănătoare cu cele consumate în prezent au fost, însă, produse în Italia. Multe persoane din toată lumea, inclusiv din România, adoră pastele.
De-a lungul timpului, au apărut numeroase moduri de a prepara pastele. Există rețete pentru toate gusturile și preferințele, mai ales atunci când vine vorba despre forma pastelor, dar și despre sosurile pentru acestea.
Aproape 80 de tipuri de paste făinoase există pe piață, în magazinele de pe întreaga planetă. Dar care e motivul pentru care pastele din Italia au un gust mai delicios?
Prospețimea făinoaselor contribuie la acest aspect, întrucât marii bucătari din Italia își prepară singuri pastele. De altfel, multe bunici din această țară încă prepară în bucătărie aluatul pentru pastele pe care vor să le gătească.
Dacă vrei să prepari pastele ca la restaurant, atunci e bine să ții cont de câteva trucuri. Printre acestea se numără și alegerea tipului de făină. Mai exact, făina din grâu dur este cea mai utilizată, deoarece le oferă acea textură dură pastelor.
Ouăle contează foarte mult și trebuie să fie proaspete pentru a le oferi pastelor culoare, dar și un gust delicios. De asemenea, e important să amesteci ingredientele, adică făina și ouăle. Aluatul trebuie să iasă neted și elastic.
Un alt aspect important este timpul de repaus. După ce a fost preparat aluatul, acesta se lasă să se odihnească pentru ca pastele să fie mai moi și mai ușor de digerat.
Atunci când vine momentul gătirii pastelor, trebuie să ai foarte multă grijă la timpul de fierbere. Multe persoane au tendința de a le lăsa prea mult să fiarbă și devin foarte moi.
Secretul pentru ca pastele să iasă ca la restaurant este să fie lăsate la fiert până când devin al dente. În acest fel, nu vor fi nici prea tari, dar nici foarte moi, așa cum se întâmplă atunci când fierb prea mult. Pastele trebuie să fiarbă în apă sărată.
Spaghetele se numără printre cele mai utilizate paste, dar și cele de tip penne, fussili sau farfalle (“paste-papion”). În funcție de tipul lor, pastele se potrivesc cu diverse tipuri de sosuri.