News

Cum poți reduce factura la curent. Metode prin care plătești mai puțini bani pe lună

Ce trucuri poți folosi pentru a scădea factura la curent.
03.09.2021 | 09:54
Cum poti reduce factura la curent Metode prin care platesti mai putini bani pe luna
ADVERTISEMENT

În condițiile în care facturile la energie electrică cresc, tot mai mulți români sunt interesați să afle cum pot să reducă pe cât posibil costurile.

Cum poți reduce factura la curent în 2021

Vestea bună este că există soluții. Iată care ar fi acestea.

Specialiștii în domeniu ne recomandă să ne instalăm panouri fotovoltaice pentru a ne produce singuri curentul electric.

ADVERTISEMENT

Dacă aceasta nu este opțiune pe care vrem s-o luăm în calcul, am putea să investim în diferite aparate inteligente care ne pot ajuta să nu risipim.

Un exemplu în acest sens ar fi senzorii de mișcare pentru iluminat. În cazul panourilor fotovoltaice trebuie să știi că sunt niște costuri destul de mari și investiția inițială se amortizează în circa 10. Este vorba de circa 20000 de RON.

ADVERTISEMENT

“Pentru 10 panouri, sau 3 kilowați instalați, pentru un consum mediu al unei locuințe, îți poti reduce factura la jumătate. Investitia iniţială este undeva la 20 de mii de lei, inclusiv cu partea de invertoare, cabluri şi tot ce ai nevoie”, a declarat Dalia Stoian, manager de proiect al ONG-ul Efden.

Becurile pot economisi bani de pe factura de energie electrică

Totuși, dacă nu vrei să cheltuiești atât poți folosi și un întrerupător inteligent, de exemplu sau un senzor de intensitate luminoasă.

ADVERTISEMENT

Dacă aceste soluții sunt prea scumpe pentru tine este bine să știi că sunt și alte trucuri pe care le fost folosit pentru a scăpa de costurile atât de mari ale facturii la energie electrică.

Un lucru foarte simplu pe care pot să-l faci este să schimb becurile din casă sau cel puțin să le alegi mai atent. Becurile cu led sunt cele mai eficiente în ciuda faptului că ele costă mai mult.

ADVERTISEMENT

Totuși, ele durează de 30 de ori mai mult decât cele normale. Pentru a vedea diferența, trebuie să precizăm că un bec cu led consumă între 3 și 20 de W, unul normal ajunge și la 100 de W.

„O nuanță caldă, 2700 de kelvin, Este potrivită în zonele unde te odihnești, mai simplu, în zonele unde stai să citești, să dormi, să te liniștești.

Și varianta de lumină neutră, care este mai puternică. Asta în zona de lucru, dacă vrei să gătești, dacă vrei să stai cu prietenii”, a declarat un electrician, conform Pro TV.

De asemenea, aparatele cum ar fi plăcile de păr, ondulatoarele, dar și uscătoarele de păr, care adaugă costuri destul de mari la facturile la curent.

ADVERTISEMENT