Primăvara se apropie cu pași repezi, iar solul devine din nou fertil în acest sezon pentru plantarea legumelor sau a pomilor fructiferi. Este anotimpul în care se pot pune în pământ și răsaduri de roșii.
Roșiile sunt mai gustoase și mult sănătoase dacă provin chiar din grădina casei. Este binecunoscut faptul că cele din comerț conțin pesticide, așa că, pentru a evita orice problemă, nu ar strica să te pui pe treabă și să plantezi aceste legume.
Răsadurile de roșii se pot cultiva în martie sau în mai și, pentru a da roadele așteptate, trebuie atent îngrijite. Nu doar că este nevoie să le udați în fiecare zi, dar trebuie și să le asigurați o dezvoltare corespunzătoare.
Unul dintre trucurile la care apelează grădinarii iscusiți sunt plăcile ceramice. Acestea se pot așeza la poalele plantațiilor de tomate. Ele pot fi sub formă de țiglă, chiar dacă sunt puțin crăpate. Ulterior, încercați să identificați Nordul și veți așeza placa cu spatele către acest punct cardinal.
Atenție, țigla nu se așază pe tulpina roșiilor, căci riscați să le distrugeți pe cele mai fragile. La ce ajută, totuși, această placă ceramică? Aflați că roșiile se vor dezvolta pe vertical, vor fi protejate de vânturile nordice, care sunt cele mai puternice și, totodată, vor fi ferite de îngheț și de ploile abundente.
Roșiile au nevoie și de un sol hrănit cu îngrășământ natural încât să crească fără nicio problemă. Solul trebuie să fie unul curat în momentul plantării, căci în caz contrar planta va dezvolta o boală fungică și va fi mâncată de insecte.
Un tip de îngrășământ natural este cenușa. Dacă ați făcut un foc, nu aruncați la gunoi cenușa, ci direct în grădină. Aveți grijă să nu loviți frunzele răsadurilor. Cel mai bine este să puneți acest îngrășământ la rădăcină.
Și cojile de ouă sau de nuci sunt utile pentru pământul din grădină. Îi vor oferi nutrienții de care are nevoie pentru fertilitate. Plantele se vor alimenta cu nutrienții, de asemenea și vor crește cât mai armonios.
Pe lângă toate acestea, nu uitați să udați regulat roșiile. Dimineața și seara, în așa fel încât să evolueze pe placul vostru, iar la toamnă să vă bucurați de dimensiunea și de gustul lor deosebit. În același timp, asigurați-le o igienă corespunzătoare.