Life

Cum poți să coci un avocado acasă. Trucul care durează doar două minute

Avocado este unul dintre cele mai populare fructe. Poate fi folosit în salate, dar și în anumite mâncăruri. Ce facem însă dacă avocado nu este copt?
02.12.2022 | 23:38
Cum poti sa coci un avocado acasa Trucul care dureaza doar doua minute
Trucul care te ajută să coci un avocado în doar două minute, acasă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Pentru a ne bucura pe deplin de avocado, acesta trebuie să fie ceva mai moale. Dacă fructul achiziționat din comerț este mai tare însă, nu trebuie să te îngrijorezi.

Trucuri care te ajută să coci un avocado acasă

Există niște trucuri prin care poți să coci avocado acasă, în doar câteva minute. Îl poți utiliza apoi fie în salată, fie poți face un guacamole dacă îți este poftă.

ADVERTISEMENT

Orice efort suplimentar merită, având în vedere beneficiile pe care un singur fruct de avocado le are. În cazul în care nu știai, avocado este o sursă de antioxidanți.

De asemenea, fructul este bogat în vitamina C, care ajută la creșterea imunității, dar și vitamina E și B6. Avocado conține și acid folic, dar și fibre și cupru, ingrediente care îl fac un adevărat aliment minune.

ADVERTISEMENT

Dacă fructul de avocado pe care l-ai achiziționat nu este însă prea copt, nu trebuie să îl schimb ci doar să ai două minute libere. Spală bine avocado, iar mai apoi performează-l fie cu un cuțit, fie cu o scobitoare.

Vei face găuri mici pe toată suprafața fructului, astfel încât acesta să poată să fie copt peste tot.

ADVERTISEMENT

Se schimbă gustul unui fruct avocado dacă este băgat la cuptorul cu microunde?

Mai departe, vei tăia avocado în două jumătăți și vei îndepărta sâmburele. Fiecare jumătate se înfășoară în folie alimentară, însă nu se strânge prea mult.

Pregătește cuptorul cu microunde la o temperatură scăzută și pune avocado timp de 30 de secunde.

ADVERTISEMENT

După ce l-ai scos, iar interiorul este moale, pune jumătățile, care încă sunt învelite în folie alimentară, sub un jet de apă rece.

Ține cont de faptul că acest truc este valabil doar în cazul în care avocado este aproape copt. Mai exact, nu vei obține aceleași rezultat dacă fructul achiziționat este extrem de tare.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont înainte de a utiliza acest truc, este că odată copt la microunde, avocado nu va mai avea același gust, adică își pierde aroma cremoasă de unt.

Tocmai din acest motiv, indicat ar fi să alegi bine avocado de la magazin, pentru a nu avea neapărat nevoie de un astfel de truc.

Trucul cu avocado și cu o banană

Avocado mai poate fi copt și la cuptorul tradițional dacă nu ai un cuptor cu microunde. În acest caz, cuptorul trebuie să fie dat la 90 de grade, iar avocado se învelește în hârtie de copt, iar mai apoi în folie de aluminiu și se pune pe o tavă.

10 minute trebuie să stea avocado la cuptorul clasic, iar după ce este scos de acolo se pune la frigider pentru câteva minute.

Dacă ai răbdare în schimb și poți să aștepți câteva zile, pune un avocado lângă o banană. Aceasta poate accelera procesul de coacere.

Un alt truc este să pui avocado într-un ziar. Acesta se va coace în câteva zile, în mod mai natural, iar gustul nu va fi alterat.

ADVERTISEMENT