Life

Cum poți să dai lovitura la loto. Șansele matematice de a fi extras chiar la următorul bilet pe care îl joci

Toată lumea are șanse să câștige la Loto. Care sunt însă șansele matematice și ce ar trebui să facem pentru a ajunge la biletul norocos? Lucrurile sunt destul de simple.
12.03.2023 | 09:30
Cum poti sa dai lovitura la loto Sansele matematice de a fi extras chiar la urmatorul bilet pe care il joci
Care sunt șansele să câștigi la Loto 6/49. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt cei care își încearcă norocul la extragerea loto măcar odată pe săptămână. Fie că vorbim despre Loto 6/49, Joker, Noroc, sau Super Noroc, oamenii speră ca biletul norocos să le aparțină. Care sunt șansele însă ca acest lucru să se și întâmple și ce avem de făcut?

Care sunt șansele să câștigi la Loto 6/49

Dacă nu ne-am gândit până acum, ar fi bine să știm că extragerea numerelor de la loto este practic matematică pură, astfel că și șansele de câștig la Loto 6/49 sunt matematice. În principiu, jucătorii nu trebuie decât să ghicească cele 6 numere norocoase din cele 49 de pe bilet.

ADVERTISEMENT

Ce șanse avem să câștigăm deci premiul cel mare de la loto? Dacă optăm pentru o variantă simplă, atunci avem o șansă la 13.983.816 să nimerim toate cele 6 numere. În ceea ce privește probabilitatea, din punct de vedere statistic sunt șanse de 0.00000007% să avem biletul câștigător.

În momentul în care alegem să optăm pentru mai multe variante, evident că șansele de câștig la Loto sunt și ele cu mult mai mari. Important de menționat este faptul că, potrivit statisticilor realizate de-a lungul anilor, numerele considerate norocoase la Loto 6/49, care au fost extrase de cele mai multe ori sunt 38, 23, 31, 25, 43, 33 și 44.

ADVERTISEMENT

Ce mai trebuie să știm despre jocul la Loto? Multe persoane câștigă, însă preferă să țină acest lucru doar pentru ele. Conform datelor oficiale, 85% dintre cei care au câștigat la Loto, la nivel mondial, au ales să rămână anonimi și să nu vorbească despre acest lucru.

Cum s-a schimbat viața câștigătorilor la Loto

De asemenea, statisticile mai arată și că 99% dintre câștigătorii la Loto din lume au continuat să joace chiar dacă au câștigat premiul cel mare măcar odată. Ce se întâmplă cu cei care câștigă la Loto și cum le afectează viața acest lucru?

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor, 52% dintre cei care au câștigat la Loto cel puțin un milion de dolari au decis să își dea demisia. În același timp, cifrele mai arată și că în medie, un singur câștigător la loterie ajunge să își cumpere 4,5 automobile după ce a primit suma de bani.

Un alt lucru interesant de menționat și pe care nu multe persoane îl știu este că în istoria loteriei s-a întâmplat ca aceleași numere norocoase să fie extrase de două ori, la o diferență de doar o săptămână. Acest lucru s-a petrecut chiar în Bulgaria, în anul 2009.

ADVERTISEMENT

La acel moment, aceleași șase numere norocoase au fost extrase două săptămâni la rând. Dacă prima oară nimeni nu a reușit să câștige premiul cel mare, iată că în cea de a doua săptămână, 18 persoane au folosit aceleași numere și au reușit să ajungă la premiul cel mare.

ADVERTISEMENT