Life

Cum poți să deosebești brânza naturală de cea contrafăcută. Metoda prin care alegi produsul sănătos

Brânza naturală poate fi deosebită de cea contrafăcută, apărută tot mai frecvent pe rafturile unor magazine. Care e metoda prin care alegi produsul mai sănătos.
05.03.2023 | 10:12
Cum poti sa deosebesti branza naturala de cea contrafacuta Metoda prin care alegi produsul sanatos
Ce trebuie să facem pentru a deosebi brânza naturală de cea contrafăcută. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, pe piață au apărut fel și fel de produse contrafăcute, menite să atragă atenția clienților prin aspectul lor, dar nu și prin consistență și gust. Este și cazul brânzei. Este greu să mai găsești, în prezent, tipuri de brânză 100% naturală.

Ce trebuie să facem pentru a deosebi brânza naturală de cea contrafăcută

Dat fiind acest aspect, mulți dintre noi ne punem serioase semne de întrebare în privința calității unor produse pe care le-am cumpărat. Din păcate, mulți producători optează să comercializeze produse contrafăcute, totul pentru a obține un profit mai mare.

ADVERTISEMENT

E important de precizat că avem la dispoziție ”arme” prin care putem depista un produs natural de unul plin de aditivi. Iată pașii pe care îi putem urma a alege mereu o brânză bună. Cum putem deosebi produsele naturale de cele contrafăcute.

Ceea ce trebuie să facem prima dată atunci când suntem în căutarea unei brânze naturale, de calitate: să ne uităm cu atenție la culoare. Un tip de brânză naturală are mereu o culoare mai gălbuie. În opoziție, una plină de grăsimi vegetale (contrafăcută) va fi mult mai albă, scrie a1.ro.

ADVERTISEMENT

O a doua etapă a inspecției produsului se referă la textura sa. În cazul în care întâlnim un produs natural, atunci când vom tăia o bucată vom observa mici orificii de aer, ca niște goluri. În schimb, dacă brânza nu este aerată, ci prezintă o textură netedă, acest lucru poate să ne sugereze că produsul conține clorură de calciu, o substanță folosită pentru a întări produsul.

Verificați mereu ambalajele produselor

Brânza mai poate fi verificată și prin congelare. Trebuie să punem o bucată de brânză naturală în congelator și apoi să o dezghețăm. Ea își va menține consistența și textura. În schimb, dacă se sfărâmă și prezintă o textură diferită de cea inițială, atunci sigur este vorba despre o brânză contrafăcută.

ADVERTISEMENT

Apoi, dacă o brânză pusă la desărat rămâne fermă din punct de vedere al texturii și al formei, vorbim despre un produs natural, cu lapte proaspăt. De regulă, un produs cu aditivi pare că se topește în apă sau devine untos.

Specialiștii ne recomandă ca, înainte de a cumpăra un produs de pe rafturile magazinelor, să verificăm mereu ambalajele. E important să vedem ce ingrediente conține brânza respectivă.

ADVERTISEMENT

O altă modalitatea prin care mai putem testa brânza este să punem o bucată mică într-un bol cu apă fiartă. Dacă vom vedea că s-a topit o mare parte din ea, atunci e clar că produsul este contrafăcut și conține margarină (grăsimi vegetale).

Nu în ultimul, trebuie spus că mirosul și gustul contează atunci când vrem să facem o deosebire între produsele naturale și cele contrafăcute. Primele prezintă un miros puternic și un gust intens ce rămâne mai mult timp în gură.

ADVERTISEMENT