Life

Cum poți să elimini definitiv buruienile din grădină. Soluția pe care mulți grădinari pricepuți o aplică, dar pe care nu ți-o spun

Cum scapi pentru totdeauna de bălăriile din curte. Trucul pe care horticultorii îl folosesc, dar nu doresc să îl dezvăluie.
02.04.2023 | 09:47
Cum poti sa elimini definitiv buruienile din gradina Solutia pe care multi gradinari priceputi o aplica dar pe care nu tio spun
Cum scapi pentru totdeauna de bălăriile din curte. Trucul pe care horticultorii îl folosesc, dar nu doresc să îl dezvăluie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum poți să elimini definitiv buruienile din grădină pentru a te bucura de un aspect plăcut mereu. Soluția pe care mulți grădinari pricepuți o aplică, dar pe care nu ți-o spun. De acum înainte florile tale nu vor mai fi compromise!

Cum scapi pentru totdeauna de bălăriile din curte. Trucul pe care horticultorii îl folosesc, dar nu doresc să îl dezvăluie

Te întrebi cum scapi pentru totdeauna de bălăriile din curte? Ei bine, există un truc pe care horticultorii îl folosesc cu mare încredere, dar nu doresc să îl dezvăluie oamenilor care vor să aibă o grădină impecabilă, demnă de revistă.

ADVERTISEMENT

Excludem din start produsele chimice din comerț care afectează plantele și florile preferate și ne folosim numai de soluții pe care le avem deja la îndemână. Mai exact, buruienile vor dispărea dacă au la rădăcină două ”ingrediente”.

Grădinarii pricepuți folosesc apă și foarte multe ziare pentru a avea o curte frumoasă tot timpul anului. Primul pas este identificarea zonelor infestate care se udă foarte bine. Ulterior, se adaugă bucățile de ziare și se acoperă cu rumeguș.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este udarea rumegușului, metoda fiind una foarte ușoară și utilă. Din fericire, soluția este prietenoasă cu mediul înconjurător, hârtia fiind utilă pentru a preveni și pentru a eradica buruienile din grădină.

Combaterea buruienilor cu metode tradiționale

Combaterea buruienilor se poate face și cu metode tradiționale. Dăunătorii se pot elimina extrem de ușor cu ajutorul sifonului sau cu bicarbonat de sodiu care reduce semnificativ rata de creștere a bălăriilor din curte.

ADVERTISEMENT

Pentru a face acest lucru trebuie să pulverizați locurile de acumulare cu o soluție puternică. Sarea este un alt produs folosit pentru a scăpa de aspectul neplăcut al grădinii. Aceasta se presară din belșug pe sol, ploaia sau roua urmând să facă restul acțiunii.

Metoda nu este potrivită pentru grădinile de legume, ci mai degrabă pentru potecile de la țară și cele din curte. De asemenea, oțetul înlocuiește cu mare succes erbicidele moderne dacă este combinat cu apă, acid citric, alcool și detergent de spălat vase. Se evită plantele benefice.

ADVERTISEMENT

Totodată, conform supermg.com, săpunul erbicid este ideal pentru eliminarea buruienilor. Tot ce trebuie să faceți este să răciți săpunul de rufe și să adăugați cantități egale de sare și oțet. Se pulverizează amestecul pe solul cu bălării.

ADVERTISEMENT
Tags: