Life

Cum poți să gătești ouă ochiuri fără ulei. Mihaela Bilic a dezvăluit un truc genial

Mihaela Bilic a împărtășit cu urmăritorii săi care este secretul pe care se bazează atunci când face ouă ochiuri, fără să adauge în tigaie prea mult ulei de floarea soarelui.
03.09.2022 | 18:40
Cum poti sa gatesti oua ochiuri fara ulei Mihaela Bilic a dezvaluit un truc genial
Mihaela Bilic, secretul unui ou ochi perfect. E nevoie de numai un strop de ulei. Sursa foto: Pinterest / Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum poți să gătești ouă ochiuri perfecte. Celebrul nutriționist a dezvăluit un truc genial pe rețelele de socializare, unde le-a arătat tuturor că nu toarnă foarte mult ulei și nici nu se folosește de unt pentru a prăji ouă.

Mihaela Bilic, secretul unui ou ochi perfect. E nevoie de numai un strop de ulei

Mihaela Bilic a vorbit despre secretul unui ou ochi perfect. E nevoie de foarte puțin ulei, undeva la 2-3 stropi. Așadar, vedeta nu se folosește de o baie de ulei pentru a găti un ou ochi, numai bun de savurat la micul dejun.

ADVERTISEMENT

Trucul cel mai important nu este legat numai de cantitatea de ulei, ci și de faptul că se folosește un capac. În felul acesta tigaia acoperită va ajuta albușul să fie complet coagulat, în timp ce gălbenușul va ieși moale și zemos.

În cazul în care în tigaie a căzut prea mult ulei, atunci e bine să le folosim de un șervețel pentru a tampona excesul, mai adaugă renumitul nutriționist.

ADVERTISEMENT

Partea bună este faptul că uleiul de floarea soarelui nu se poate infiltra printre moleculele albușului, care reprezintă o sursă bună de proteine, riboflavină și seleniu.

Mihaela Bilic: ”Fiecare lingură de ulei are 100 de calorii”

„Nu există țară pe lume în care prăjeala să nu fie pe podium. Cea mai bună metodă de a te îngrăşa este să combini uleiul/prăjeala cu făinoasele. Instinctul nostru este să alegem întotdeauna grăsimea.

ADVERTISEMENT

Fiecare lingură de ulei are 100 de calorii, iar cartofii prăjiţi au 400 de calorii pe sută de grame. Atunci când punem un aliment într-o baie de ulei dacă vorbim despre carne, grăsimea nu intra în produs.

Din contră, o parte dintre grăsimile naturale ies. Ocarne prăjită are mai puţine grăsimi decât atunci când era proaspătă.

ADVERTISEMENT

Cât despre şniţel, pesmetul şi faina absorb uleiul. Atenţie, aşadar, la acest aspect!”, a spus Mihaela Bilic la un moment dat, în emisiunea Vorbește Lumea de la Pro TV.

ADVERTISEMENT