Life

Cum poți să îți urmărești prietenii și familia cu ajutorul Google Maps. Metoda sigură prin care poți afla unde sunt cei dragi

Știai că Google Maps are o funcție utilă prin care poți să îți urmărești familia, dar și prietenii? Poți afla locația exactă într-un mod extrem de simplu.
22.12.2022 | 16:44
Cum poti sa iti urmaresti prietenii si familia cu ajutorul Google Maps Metoda sigura prin care poti afla unde sunt cei dragi
Cum poți să urmărești pe cineva folosind aplicația Google Maps. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Google Maps are nenumărate funcții, așa că să nu ne mirăm dacă sunt unele lucruri pe care nu le știam despre această aplicație.

Cum poți să îți urmărești prietenii și familia cu ajutorul Google Maps pe iPhone

Printre altele, cei de la Google Maps oferă și posibilitatea de a urmări locația unei persoane. Astfel, te poți asigura că cineva a ajuns cu bine acasă și de asemenea, opțiunea este importantă și atunci când mergi la o întâlnire.

ADVERTISEMENT

Deși urmărirea unei persoane fără permisiunea acesteia cu ajutorul Google Maps ar implica un fel de încălcare a vieții private,  există o mulțime de modalități legitime de a urmări un prieten sau un membru al familiei cu acordul acestuia.

Google Maps ajunge să îți ofere locația unei persoane la fel ca și Whatsapp, însă cum facem acest lucru? În funcție de dispozitivul pe care îl avem, lucrurile sunt ușor mai diferite.

ADVERTISEMENT

Dacă ai iPhone sau iPad și vrei să partajezi locația cu o persoană care are un cont Google, atunci adaugă adresa sa de Gmail la Contacte Google, notează The Sun.

Apoi, deschide Google Maps pe dispozitivul tău, atinge poza de profil, apoi alege Partajare locație. Atinge apoi butonul Share Location (Partajează locația) și poți decide cât timp vrei să fie partajată locația ta, dar și cărei persoane.

ADVERTISEMENT

Poți să bifezi oricâte nume de contacte dorești, iar când ești gata, atinge butonul Share (Partajare) de pe iPhone. Persoanele pe care le-ai selectat vor primi acum o alertă pentru a putea să te urmărească.

Cum poți să îți urmărești prietenii și familia cu ajutorul Google Maps pe Android

Lucrurile sunt similare și pentru sistemul Android. Pentru a-ți partaja locația cu un contact Google, accesează Google Maps și atinge poza ta de profil, apoi selectează Partajare locație.

ADVERTISEMENT

Atinge butonul Share Location (Partajare locație) și ține cont că Maps ți-ar putea cere să confirmi că vrei ca toate contactele tale să fie accesate.

La fel ca și la iPhone, poți selecta cât timp dorești să îți partajeze locația și poți selecta fiecare persoană pe care doriți să o vadă.

Din păcate, pe laptop sau pe calculator, acest lucru este imposibil. Locația poate fi stabilită doar printr-un dispozitiv mobil, sau printr-o tabletă.

Pe de altă parte, vestea bună este că poți vedea totuși locația altcuiva pe versiunea desktop a Google Maps.

Există și alte trucuri pe care mai trebuie să le știi dacă ai iPhone sau un telefon cu sistem Android. Spre exemplu, știai că există un mic detaliu care te ajută să îți dai seama că telefonul tău este spionat?

Iar asta este doar o parte dintre avantajele pe care ți le oferă un smartphone.

ADVERTISEMENT
Tags: