Life

Cum poţi să nu mai apari deloc pe internet. Metode simple prin care ştergi toate informațiile despre tine

Cum să ștergi toate informațiile despre tine de pe internet. Iată câteva metode simple, prin care nimeni nu te va mai identifica.
23.02.2023 | 16:07
Cum poti sa nu mai apari deloc pe internet Metode simple prin care stergi toate informatiile despre tine
Cum să-ți protejezi identitatea pe internet. Sursa foto: KodingTech
ADVERTISEMENT

Cu toate că ne aflăm într-o eră digitală în care multă lume este dornică de afirmare, sunt și persoane care vor să stea departe de tot ce înseamnă mediul online. Însă, unele informații par imposibil de oprit să nu apară pe internet. De exemplu, dacă ai un cont de Facebook sau de Instagram, cu siguranță conturile tale se vor afișa la cea mai simplă căutare a numelui. Cum să împiedici o astfel de situație?

Metode prin care poți împiedica stocarea informațiilor despre tine pe internet

De altfel, sunt persoane care poate și-au pătat imaginea, iar internetul a stocat multiple informații în acest sens. Și pentru acestea sunt metode prin care să se facă invizibile. Specialiștii de la Google ne sfătuiesc cum să ne protejăm identitatea.

ADVERTISEMENT

Un prim pas este să eviți site-urile care îți solicită datele personale. Asta mai ales că sunt grupuri infracționale care odată ce-ți descoperă CNP-ul, codul PIN al cardului, adresa unde locuiești, data și ziua nașterii, le pot utiliza în beneficiul lor.

”Când vorbim despre problema furtului de identitate putem să ne imaginăm situaţia ca un mozaic. Cu cât ai mai multe bucăţi, cu atât mai fidela şi clară va fi imaginea, deci cu cât ai mai multe informaţii personale ale unui utilizator, cu atât mai mult furtul de identitate şi impersonarea va avea mai mult succes şi credibilitate” , transmite Adam K. Levin, avocat și specialist în securitate cibernetică.

ADVERTISEMENT

Platforme care ajută la ștergerea informațiilor personale de pe internet

De asemenea, platformele Spokep, MyLife.com sau Radaris sunt de mare ajutor în eliminarea detaliilor private. De curând, gigantul Google a lansat la rândul său o nouă platformă, pe care a intitulat-o ”Results about you”. Prin aceasta se pot anula: adresa de domiciliu, numărul de telefon sau adresa de e-mail.

O altă metodă este și aceea de a lua legătura cu reprezentanți de la Google. În partea dreaptă sus a unei pagini de internet se află trei punctulețe, pe care dacă apeși o să-ți apară butonul ”Ajutor”. Acesta te va direcționa către angajații companiei, iar ei te vor sprijini în ceea ce ai nevoie.

ADVERTISEMENT

”Informațiile personale care creează riscuri semnificative de furt de identitate, fraudă financiară sau alte prejudicii specifice pot să fie șterse foarte ușor”, au mai comunicat cei de la Google, potrivit publicației internaționale, expresspress.ro.

Unele platforme de ștergere a informațiilor cu caracter personal solicită plată. De exemplu, ”DeleteMe” percepe 129 dolari pe an, pentru un singur individ. O altă platformă, ”Kanary” costă 105 dolari pe an pentru o persoană și 150 de dolari pentru un abonament de familie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit kodingtech.com, protecția datelor private este relevantă și pentru companii, nu doar pentru oameni. Unele afaceri au nevoie de o securitate puternică, pentru a evita cu brio atacurile cibernetice, de exemplu. Orice informație divulgată despre modalitatea de lucru poate reprezenta o vulnerabilitate în fața competitorilor.

ADVERTISEMENT