News

Cum poți să plătești mai puțin la gaze în fiecare lună. Locul banal din casă în care trebuie să ţii termostatul centralei termice

Secretul pentru o factură redusă la gaze. Locul din casă în care trebuie să ții termostatul centralei. Este banal, dar îți poate salva bani mulți
11.11.2022 | 17:45
Cum poti sa platesti mai putin la gaze in fiecare luna Locul banal din casa in care trebuie sa tii termostatul centralei termice
Greșeala banală pe care o faci atunci când îți așezi termostatul centralei termice. Sursa foto - youtube
ADVERTISEMENT

Iarna vine cu vreme rece, dar și cu facturi mult mai mari. Dată fiind întreaga situație mondială, explozia prețurilor și valoarea scăzută a leului, n-ar strica să fim mai cumpătați la cheltuieli. Tocmai de aceea a devenit foarte important locul în care stă termostatul centralei termice în casă.

Unde trebuie să fie așezat termostatul ca să plătești mai puțin

Multă lume consideră că termostatul poate să stea oriunde, locul nefiind chiar important. Ei bine, tocmai aceasta este o primă greșeală uriașă pe care o puteți face.

ADVERTISEMENT

Trebuie să înțelegi că nu o să mai plătești atât de mult la gaze dacă vei recurge la câteva trucuri. E bine de știut că termostatul este responsabil pentru confortul familiei tale.

El poate să regleze și să mențină căldura în casa ta. Și tot el este cel care îți poate scoate sau păstra ceva bani în buzunare.

ADVERTISEMENT

Aparatul trebuie să fie pus într-un loc corespunzător tocmai pentru a împiedica citirea de informații eronate atunci când vine vorba despre încălzirea prin pardoseală.

În mod evident, acesta trebuie să funcționeze cât mai eficient pentru a genera o cantitate bună de căldură. Aceasta se raportează la temperatura medie din întreaga casă.

ADVERTISEMENT

Așa că trecem direct la sfaturi prețioase și vă spunem că termostatul trebuie poziționat într-o zonă centrală din casă. Este imperios necesar ca acesta să stea la o înălțime de 1.3 sau 1.5 metri distanță de podea, atenție mare, pe un perete interior.

Înainte de a-l așeza ești obligat să te gândești la locurile pe care le folosești cel mai des în casă. Este normal să faci acest lucru pentru că acolo o să ai nevoie de un plus de confort și căldură din plin, spun cei de la hobbit-integral.ro.

ADVERTISEMENT

Plecând de la această idee, termostatul poate să fie poziționat în sufragerie dacă respectiva cameră este preferată de tine și de familia ta.

Și da, termostatul poate să stea și în dormitor în cazul în care tu și familia ta obișnuiți ca acolo să stați cel mai mult timp.

Atenție pentru că poți să plătești facturi mari dacă termostatul înregistrează temperaturi și informații greșite. De exemplu, trebuie evitat ca acesta să fie așezat deasupra sau lângă o gură de ventilație.

La fel se întâmplă și dacă inițial crezi că este ok ca el să stea direct bătaia directă soarelui sau în bucătărie. Nu trebuie amplasat nici lângă baie pentru că și această încăpere oferă informații eronate.

Nici în hol n-ar avea ce să caute pentru că nu vei face altceva decât să produci un cost suplimentar la căldură,la fel ca în cazul în care aparatul este instalat lângă uși sau ferestre.

Tot ce va face termostatul în aceste situații este să înregistreze temperaturi mai mici sau mai mari, după caz

ADVERTISEMENT
Tags: