Cafeaua este o băutură cu care multe persoane își încep dimineața. Află cum poți să prepari acasă cea mai aromată și energizantă licoare de origine turcească. Ingredientul special care îi oferă beneficii remarcabile pentru sănătate și care nu costă foarte mult.
Gospodinele din Turcia au un secret pentru a se bucura de o cafea delicioasă, parfumată și cu multiple proprietăți pentru organismul uman. Cafeaua turcească se numără printre cele mai bune și nu este de mirare că are în compoziția sa un produs inedit.
Băutura conține un condiment care este asociat cu multe avantaje pentru sănătate. Cardamomul este ingredientul special care transformă radical licoarea și care are rolul de a reduce inflamația. În plus, este bun pentru că scade riscul de boli cronice.
De asemenea, conform drmax.ro, extractul de cardamom inhibă eficient compușii inflamatori, în timp ce uleiul esențial de cardamom are proprietăți antibacteriene. Mai mult, produsul este un excelent tonic digestiv, carminativ, aperitiv, antivomitiv și antiinflamator.
Nutriționiștii recomandă consumul acestui condiment pentru că este antimicrobian, afrodisiac, antioxidant, detoxifiant, diuretic, expectorant și antitumoral. Pentru a-l adăuga în cafeaua turcească procesul este extrem de simplu.
În primul rând, se scot semințele parfumate din păstăile de cardamom. Pentru acest proces este indicat să se folosească un mortar și un pistil. În al doilea rând, gospodinele zdrobesc păstăile și îndepărtează toate semințele.
Boabele de la cardamon se macină într-o pudră fină alături de boabele de cafea, motiv pentru care este bine să nu se folosească cafea deja măcinată. Amestecul obținut se poate păstra într-un recipient etanș timp de câteva săptămâni.
Cafeaua turcească care are în compoziția sa cardamom nu este greu de făcut. Primul pas pe care oamenii trebuie să-l facă este să pună la fiert, pe aragaz, o ceașcă de apă. Ulterior, se adaugă 2 linguri de pulbere de cafea și cardamom.
Se pune zahăr, în funcție de gustul fiecărei persoane în parte și se lasă să fiarbă băutura aproximativ 2-3 minute. Ibricul se ia de pe foc și se lasă acoperit cu un capac pentru circa un minut pentru a se depune la fund zațul de cafea.
În cele din urmă cafeaua turcească se toarnă în căni mici, lăsând cea mai mare parte a zațului de cafea în ibric. Zațul de cafea nu trebuie să se arunce la coșul de gunoi pentru că are numeroase întrebuințări în gospodărie.