Life

Cum poți să primești amendă 2.900 de lei chiar dacă ai toate actele în regulă la mașină. Ce n-au voie să facă șoferii

Șoferii din România trebuie să știe că riscă să fie amendați cu aproape 3.000 de lei chiar dacă au toate actele în regulă la mașină.
26.11.2022 | 07:20
Cum poti sa primesti amenda 2900 de lei chiar daca ai toate actele in regula la masina Ce nau voie sa faca soferii
Cum poți să primești amendă 2.900 de lei chiar dacă ai toate actele în regulă la mașină. Sursă foto: info-suceava.com
ADVERTISEMENT

O simplă greșeală te poate face să primești o amendă de 2.900 de lei, chiar dacă ai toate actele în regulă la mașină.

Cum poți să primești o amendă chiar dacă ai toate actele în regulă la mașină

Mai sunt doar câteva zile până când intrăm în iarnă, însă șoferii trebuie să știe că au o obligație. Este vorba despre echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă.

ADVERTISEMENT

Codul Rutier 2022 nu spune clar data la care trebuie montate cauciucurile de iarnă, iar asta poate să fie o problemă pentru foarte mulți dintre șoferi.

Chiar dacă în anumite zone ale țării încă este cald, iar poleiul sau ninsorile inexistente, asta nu înseamnă că nu a venit momentul să punem anvelopele de iarnă.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, pentru că în unele părți din țară a început să ningă încă din luna octombrie, mulți șoferi au ajuns să fie opriți în trafic fără măcar să știe că ar trebui să aibă anvelope de iarnă.

Tocmai din acest motiv, chiar dacă ești dintr-o zonă în care nu a nins încă, dar temperaturile sunt destul de scăzute, recomandat ar fi să ai deja mașina echipată cu anvelope de iarnă.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii spun că este posibil ca pe drum, să întâlnești porțiuni de polei sau de ninsoare, iar siguranța este pe primul loc, drept urmare, mașina ta trebuie dotată cu anvelope de iarnă sau all season.

Ce amenzi riști să primești pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Mai rău este că în cazul în care ajungă să fii oprit de poliție pe drumuri acoperite de zăpadă, polei, sau gheață, iar mașina ta nu are anvelope de iarnă, în ciuda faptului că are toate actele în regulă, vei fi amendat.

ADVERTISEMENT

Iar asta nu este tot. Poliția rutieră îți poate lua și talonul mașinii până în momentul în care vi cu dovada montării anvelopelor de iarnă sau all season.

Ce amendă riști să iei dacă ai toate actele în regulă la mașină dar nu ai cauciucuri de iarnă? Conform Codului Rutier 2022, amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, adică de la 9 la 20 de puncte amendă.

Mai exact, riști să primești o amendă cuprinsă între 1.305 lei și chiar și 2.900 de lei în cel mai rău caz și de asemenea, rămâi și fără certificatul de înmatriculare al mașinii tale până când vei monta anvelopele și vei aduce o dovadă în acest sens.

ADVERTISEMENT