Life

Cum poți să scoți un inel de pe un deget umflat. 5 trucuri pe care doar cei mai buni bijutieri le știu

Cinci trucuri prin care poți scoate un inel de pe un deget umflat. Sunt aplicate de către cei mai buni bijutieri și sunt foarte utile.
24.05.2023 | 09:38
Cum poti sa scoti un inel de pe un deget umflat 5 trucuri pe care doar cei mai buni bijutieri le stiu
Trucuri prin care poți scoate un inel blocat. Sursa foto: AflăCum
ADVERTISEMENT

Se întâmplă adesea multor persoane să li se umfle degetele și să nu-și mai poată scoate inelul pe care îl poartă pe unul dintre ele. Unele dezvoltă probleme destul de grave, în încercarea disperată de a-l îndepărta, și așa ajung pe patul de spital.

Cum să scoți un inel de pe un deget umflat. Cinci trucuri utile

De altfel, sunt și persoane care încearcă să introducă un inel pe deget, deși observă că îl au umflat. Ulterior, întâmpină dificultatea de a-l elimina. Bijutierii, cei care se ocupă de prelucrarea unor astfel de obiecte prețioase, cunosc o serie de trucuri pentru a fi scoase. Iată cinci dintre ele:

ADVERTISEMENT

Atunci când vă confruntați cu o umflătură, evitați să trageți inelul de pe deget. Modalitatea corectă este aceea a răsucirii, dar și aceasta să nu fie făcută cu forță, ci cât mai lent, căci în caz contrar vă puteți răni și ajunge pe mâna cadrelor medicale.

Dacă nu funcționează metoda răsucirii, ridicați mâna deasupra nivelului inimii și așezați ”degetul problemă” pe umăr, timp de 10-15 minute. Prin acest truc se reduce fluxul de sânge și limfa către deget. Astfel, umflătura se poate micșora, iar inelul va fi scos mai ușor.

ADVERTISEMENT

Un al truc este acela al scufundării degetului umflat în apă rece, fiindcă aceasta duce la îngustarea vaselor de sânge, respectiv a micșorării afecțiunii. Jumătate de oră este ideală pentru ca metoda să dea roade. Dacă nici aceasta nu s-a dovedit a fi utilă, puteți încerca o alta.

Încercați apă cu săpun, dacă inelul vi s-a blocat pe deget. Săpunul va crea o suprafață lucioasă, iar inelul se poate răsuci și va ieși mai rapid. Unii folosesc și un șervețel în acest proces, deoarece ajută ca să fie răsucit și să iasă, mai bine.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, unii oameni apelează și la ulei, în speranța că inelul va aluneca ușor pe deget și așa vor scăpa de povară. Alții rog o altă persoană să le strângă pielea, iar apoi ele să răsucească inelul încât să se îndepărteze. Dintre toate trucurile enumerate, cele mai utile s-au dovedit cea cu săpunul și uleiul.

De ce se umflă degetele

Degetele ni se umflă multora dintre noi din cauza circulației proaste a sângelui sau când temperaturile sunt mai ridicate. Dacă are o mărime fixă, odată cu temperaturile mari, inelul va rămâne blocat pe deget și creează probleme.

ADVERTISEMENT

De asemenea, degetele își schimbă dimensiunea și din cauză că acumulăm kilograme sau reținem apă. Afecțiunile cardiovasculare sunt un alt indiciu al degetelor umflate. Nu ezitați să cereți ajutorul unui medic specialist în astfel de momente.

ADVERTISEMENT
Tags: