ADVERTISEMENT
News

Cum poți să te spovedești și să te împărtășești de Paște în acest an. Anunţul Bisericii Ortodoxe Române

Autor: Narcis Roșioru | 16.04.2020 | 19:01
Cum poți să te spovedești și să te împărtășești de Paște în acest an. Anunţul Bisericii Ortodoxe Române
Cum poți să te spovedești și să te împărtășești de Paște în acest an. Sursa foto: Hepta.ro

În caz că te întrebai cum poți să te spovedești și să te împărtășești de Paște în acest an, marcat de epidemia de coronavirus, FANATIK îți explică ce trebuie să faci.

ADVERTISEMENT

Poți să te spovedești și să te împărtășești de Paște acasă

Anul acesta, epidemia de coronavirus din România a afectat grav credincioșii care mergeau de obicei la biserică în Săptămâna Mare și în noaptea de Înviere.

Potrivit unui comunicat transmis de Biserica Ortodoxă Română, spovedania şi împărtăşirea credincioşilor de pe teritoriul țării noastre se pot face în continuare, însă doar la domiciliu, cu respectarea anumitor reguli

ADVERTISEMENT

”La intrarea în locuinţa credincioşilor, preotul va utiliza încălţăminte de unică folosinţă şi mască sanitară, se va spăla pe mâini cu apă şi săpun şi cu dezinfectant, va folosi doar o carte de cult şi epitrahil, trusa liturgică pentru împărtăşirea celor bolnavi, obiecte care vor fi atât anterior, cât şi ulterior dezinfectate (conform îndrumărilor din 12 martie 2020)”, transmite conducerea BOR.

Așadar, te poți spovedi și împărtăși de Paște în acest an acasă, chemând preotul să săvârșească cele două Taine la domiciliu.

ADVERTISEMENT

“Paștile” vor fi distribuite din locuri special amenajate

În plus, cei care vor să ia “Paștile” anul acesta, adică bucățile mici de prescură sfințite, trebuie să știți că acestea vor fi distribuite credincioșilor în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către persoane cu mască și mănuși de protecție.

”Accesul la aceste locuri speciale din afara lăcaşurilor de cult se va organiza în zilele premergătoare Sfintelor Paşti (vineri şi sâmbătă, înainte de noaptea Învierii), respectându-se aceleaşi reguli sanitare ca şi în magazinele alimentare (mască sanitară, distanţă socială de 2 metri, marcată în faţa locului special amenajat)”, mai transmite Patriarhia.

ADVERTISEMENT

În cazul credincioșilor vârstnici sau bolnavi, care nu se pot deplasa către aceste spații, „Paştile” vor fi distribuite la domiciliul fiecărui credincios de către voluntari, vineri şi sâmbătă sau în prima zi de Paşti.

Pentru a respecta măsurile de protecție necesare, toți voluntarii vor purta mască şi mănuşi de protecţie, dar şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de către fiecare parohie, potrivit anunțului făcut de BOR.

ADVERTISEMENT

Așadar, iată că poți să te spovedești și să te împărtășești de Paște în acest an de acasă, iar mai poi poți merge în locurile special amenajate pentru a lua “Paștile”, sau poți cere să ți se aducă acasă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!