News

Cum poți să-ți reduci creditul pentru casă cu 8 ani. Metoda prin care plătești mai puțin. Totul e simplu și perfect legal

Cum poți să-ți reduci creditul pentru casă cu 8 ani? Cu această metodă plătești mai puțin, iar totul este perfect legal.
01.06.2024 | 16:42
Cum poti sati reduci creditul pentru casa cu 8 ani Metoda prin care platesti mai putin Totul e simplu si perfect legal
Cum poți să-ți reduci creditul pentru casă cu 8 ani. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că poți să-ți reduci creditul pentru casă cu 8 ani? Există o metodă pe care însă puține persoane o cunosc. Aceasta este una legală și te poate ajuta să plătești mai puțin.

Cum poți să-ți reduci creditul pentru casă cu 8 ani

Având în vedere prețurile de pe piața imobiliară, tot mai mulți români aleg să își facă un credit pentru a-și achiziționa o locuință. Din fericire există mai multe oferte din care o persoană poate alege.

ADVERTISEMENT

Există creditul Noua Casă, dar și creditul Ipotecar. Chiar și așa, în anumite situații ratele ajung să crească, iar efortul financiar poate să fie unul mai mare. Există însă soluții pe care oricine trebuie să le cunoască.

Dacă ți-e teamă că rata ta se va dubla, sau dacă te gândești să scapi mai repede de credit, poți apela la această metodă. Cum poți să-ți reduci creditul pentru casă cu 8 ani? Apelează la refinanțare.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul ei poți opta pentru reducerea perioadei, sau scăderea ratei. Nu contează dacă este vorba despre un credit ipotecar, sau despre un credit Noua Casă. Această metodă este una complet legală la care oricine poate apela.

Un exemplu prezentat de cei de la Antena 3 este un credit prin Noua Casă în valoare de 260.000 de lei, cu dobândă variabilă pentru o perioadă de 25 de ani. Dacă acum rata este de 2.003 lei, dobânda totală datorată băncii este de aproape 341.000 de lei.

ADVERTISEMENT

La ce tip de costuri te poți aștepta

Ce se întâmplă dacă alegi refinanțare cu reducerea perioadei cu o dobândă fixă de 5 ani apoi variabilă? Deși rata crește cu 20 de lei, tu poți să-ți reduci creditul pentru casă cu 8 ani, mai exact de la 25 la 17 ani.

În același timp, dobânda scade și ea. Astfel, vei avea de plătit în jur de 147.000 de lei. Cea de a doua variantă este reducerea ratei. Chiar și așa, prima este cea mai eficientă când vine vorba de economisirea banilor.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că refinanțarea vine și ea cu niște costuri suplimentare. Aceasta presupune de altfel acordarea unui nou credit. Fiecare bancă în parte are ofertele sale care ne pot ajuta să economism niște bani.

ADVERTISEMENT