Te-ai săturat de rețetele clasice și care au același gust? Iată cum poți să transformi cartofii prăjiți sau copți cu un strop de zeamă de lămâie. Pontul aceasta este folosit de chefii internaționali și îți va fi de un real ajutor și ție!
Cartofii prăjiți sau copți se află, cu siguranță, în topul preparatelor culinare savurate de multe persoane, de la mic la mare. Acest fel de mâncare se face simplu și rapid, însă bucătarii de top spun cum se poate îmbunătăți.
Mulți dintre chefii de peste hotare recomandă să se pună puțină zeamă de lămâie deasupra pentru un efect uimitor. În primul rând, sucul oferă o aromă deosebită pentru că vine cu o aciditate ce echilibrează și intensifică preparatul.
În plus, notele grase ale legumelor sunt tăiate de lămâie, creând în felul acesta un gust mai armonios și mai complex. Rezultatul final se va simți imediat pe papilele gustative. În al doilea rând, sucul de lămâie aduce o calitate proaspătă cartofilor prăjiți sau copți.
Cartofii prăjiți nu vor mai părea greu de digerat sau uleioși. Mai mult decât atât, specialiștii care au testat acest truc spun că un strop de lămâie acționează precum un curățitor natural pentru papile, adică reîmprospătează gustul cu fiecare mușcătură.
În al treilea rând, zeama de lămâie se combină perfect cu condimentele și ierburile aromatice care se utilizează, de obicei, în preparatele pe bază de carne. Usturoiul și citricele intensifică aroma legumelor și formează o combinație căreia nu-i rezistă nimeni.
De asemenea, lămâia se potrivește perfect cu cimbru și rozmarin. Aceste două plante clasice capătă o nouă dimensiune alături de zeama de la lămâie. În plus, aceasta se mai poate amesteca cu pătrunjel sau mărar.
Zeama de lămâie vine și cu câteva beneficii pentru cartofii prăjiți sau copți pentru că este bogată în vitamina C. Aceasta ajută sistemul imunitar, promovează sănătatea pielii și acționează ca un antioxidant puternic.
În aceeași notă, bucătarii recomandă acest truc cu sucul de la citrice și pentru că oamenii vor consuma un preparat mai sănătos și cu mai puțină sare. Pe lângă crearea unei texturi crocante, sucul de lămâie susține și sănătatea digestivă.
Acidul citric din lămâie stimulează producția de enzime digestive, fapt care ajută la descompunerea alimentelor bogate în amidon. Cartofii prăjiți sau copți sau mai ușor de digerat, senzația de balonare fiind redusă.