Life

Cum poți scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei. Locul care e la câteva minute de Brașov, dar la jumătate de preț

Iată cum poți scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei în locul situat la doar câteva minute de Brașov. Prețurile sunt mult mai mici.
08.12.2022 | 10:00
Cum poti scapa de aglomeratia de pe Valea Prahovei Locul care e la cateva minute de Brasov dar la jumatate de pret
Destinația turistică aflată la doar câteva minute de Brașov. Sursa foto: Facebook, Wikipedia/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sânpetru este o destinație turistică pe care o poți alege pentru a scăpa de pe aglomerația de pe Valea Prahovei și care se află la doar câteva minute de Brașov. Prețurile sunt mult mai mici și poți vizita câteva obiective turistice.

Cum se ajunge la Sânpetru

Sânpetru este un sat situat la doar câteva minute de municipiul Brașov. Această destinație reprezintă o variantă foarte bună pentru cei care vor să se bucure de o vacanță la munte și să evite, în același timp, aglomerația de pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

Localitatea Sânpetru se află la poalele dealului Lempeș și face parte din regiunea istorică Țara Bârsei. Din Brașov se poate ajunge la Sânpetru în doar 10 minute cu mașina.

De asemenea, poți folosi și transportul în comun din Brașov până la Sânpetru. Câteva autobuze și troleibuze au stații în apropierea comunei.

ADVERTISEMENT

Ce obiective turistice de vizitat sunt în Sânpetru

Cei care ajung la Sânpetru trebuie să știe că sunt câteva obiective turistice pe care le pot vizita în timpul sejurului.

Unul dintre acestea este Biserica evanghelică fortificată din Sânpetru, formată dintr-un ansamblu de patru monumente istorice de pe teritoriul satului Sânpetru.

ADVERTISEMENT

Biserica evanghelică a fost ridicată în 1794 pe temelia unei biserici mai vechi, care a fost demolată complet atunci când turla acesteia s-a prăbușit pentru a doua oară. În 1817, clădirea clasică a fost completată cu o nouă turlă.

Interiorul bisericii este organizat în mod unitar în stil clasic, acolo aflându-se pilieri decorați cu parcimonie. De asemenea, turiștii vor descoperi și un altar cu coloane din cor. În biserică poate fi regăsită și o orgă, construită de Johann Thois în 1826.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din cele 3 rânduri de fortificație din secolul al XV-lea, s-au mai păstrat și câteva resturi din zidul exterior și din cel de-al doilea, potrivit Wikipedia.

Zidul interior este păstrat integral cu cinci tunuri și bastioane, precum și cu clădirile andosate din interior, cu două niveluri. Acestea erau destinate păstrării proviziilor, iar mai târziu, în interiorul zidului, au fost integrate școala și primăria veche.

Turnul nordic al bisericii a apărut după reconstruirea unei capele din secolul al XIII-lea, dinaintea Reformei Protestante. În aceasta se păstrează un ciclu de fresce în culori luminoase, datând încă din jurul anului 1400.

Un alt obiectiv turistic este Biserica ortodoxă, care datează încă din secolul al XVIII-lea. Interiorul acesteia este ornat cu fresce, realizate în stilul brâncovenesc.

Turiștii care ajung la Sânpetru pot vizita și rezervația naturală “Dealul Lempeş” și pot practica planorismul la Aeroclubul Iosif Şilimon, notează brasov.net.

Înspre localitatea Hărman, situată în apropiere de Sânpetru, cresc lalele pestrițe, care au fost declarate monument al naturii.

Locuri de cazare la jumătate de preț față de Valea Prahovei

Cei care vor să ajungă la Sânpetru pot găsi locuri de cazare la prețuri mult mai mici decât destinațiile turistice de pe Valea Prahovei. 

De exemplu, pentru trei nopți, o familie formată din doi adulți și un copil pot găsi cazare începând de la prețul de 600 de lei. La unele proprietăți, prețurile sunt cuprinse între 1.400 și 1.600 de lei pentru acest interval.

Prețurile variază în funcție de fiecare proprietate. Unele pot ajunge și la 1.700 –2.000 de lei, tot pentru trei nopți.

ADVERTISEMENT