Life

Cum poți scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei. Locul care e la câteva minute de Brașov, dar la jumătate de preț

Iată cum poți scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei în locul situat la doar câteva minute de Brașov. Prețurile sunt mult mai mici.
08.12.2022 | 10:00
Cum poti scapa de aglomeratia de pe Valea Prahovei Locul care e la cateva minute de Brasov dar la jumatate de pret
Destinația turistică aflată la doar câteva minute de Brașov. Sursa foto: Facebook, Wikipedia/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sânpetru este o destinație turistică pe care o poți alege pentru a scăpa de pe aglomerația de pe Valea Prahovei și care se află la doar câteva minute de Brașov. Prețurile sunt mult mai mici și poți vizita câteva obiective turistice.

Cum se ajunge la Sânpetru

Sânpetru este un sat situat la doar câteva minute de municipiul Brașov. Această destinație reprezintă o variantă foarte bună pentru cei care vor să se bucure de o vacanță la munte și să evite, în același timp, aglomerația de pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

Localitatea Sânpetru se află la poalele dealului Lempeș și face parte din regiunea istorică Țara Bârsei. Din Brașov se poate ajunge la Sânpetru în doar 10 minute cu mașina.

De asemenea, poți folosi și transportul în comun din Brașov până la Sânpetru. Câteva autobuze și troleibuze au stații în apropierea comunei.

ADVERTISEMENT

Ce obiective turistice de vizitat sunt în Sânpetru

Cei care ajung la Sânpetru trebuie să știe că sunt câteva obiective turistice pe care le pot vizita în timpul sejurului.

Unul dintre acestea este Biserica evanghelică fortificată din Sânpetru, formată dintr-un ansamblu de patru monumente istorice de pe teritoriul satului Sânpetru.

ADVERTISEMENT

Biserica evanghelică a fost ridicată în 1794 pe temelia unei biserici mai vechi, care a fost demolată complet atunci când turla acesteia s-a prăbușit pentru a doua oară. În 1817, clădirea clasică a fost completată cu o nouă turlă.

Interiorul bisericii este organizat în mod unitar în stil clasic, acolo aflându-se pilieri decorați cu parcimonie. De asemenea, turiștii vor descoperi și un altar cu coloane din cor. În biserică poate fi regăsită și o orgă, construită de Johann Thois în 1826.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din cele 3 rânduri de fortificație din secolul al XV-lea, s-au mai păstrat și câteva resturi din zidul exterior și din cel de-al doilea, potrivit Wikipedia.

Zidul interior este păstrat integral cu cinci tunuri și bastioane, precum și cu clădirile andosate din interior, cu două niveluri. Acestea erau destinate păstrării proviziilor, iar mai târziu, în interiorul zidului, au fost integrate școala și primăria veche.

Turnul nordic al bisericii a apărut după reconstruirea unei capele din secolul al XIII-lea, dinaintea Reformei Protestante. În aceasta se păstrează un ciclu de fresce în culori luminoase, datând încă din jurul anului 1400.

Un alt obiectiv turistic este Biserica ortodoxă, care datează încă din secolul al XVIII-lea. Interiorul acesteia este ornat cu fresce, realizate în stilul brâncovenesc.

Turiștii care ajung la Sânpetru pot vizita și rezervația naturală “Dealul Lempeş” și pot practica planorismul la Aeroclubul Iosif Şilimon, notează brasov.net.

Înspre localitatea Hărman, situată în apropiere de Sânpetru, cresc lalele pestrițe, care au fost declarate monument al naturii.

Locuri de cazare la jumătate de preț față de Valea Prahovei

Cei care vor să ajungă la Sânpetru pot găsi locuri de cazare la prețuri mult mai mici decât destinațiile turistice de pe Valea Prahovei. 

De exemplu, pentru trei nopți, o familie formată din doi adulți și un copil pot găsi cazare începând de la prețul de 600 de lei. La unele proprietăți, prețurile sunt cuprinse între 1.400 și 1.600 de lei pentru acest interval.

Prețurile variază în funcție de fiecare proprietate. Unele pot ajunge și la 1.700 –2.000 de lei, tot pentru trei nopți.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă