Life

Cum poți scăpa de returnarea ambalajelor SGR. Așa nu o să te mai temi că pierzi garanția de 50 de bani. „Am reușit să scap de munții de PET-uri”

Cum să scapi de grija returnării ambalajelor SGR . În acest mod nu te vei mai teme că pierzi garanția de 50 de bani. Soluția propusă de un român.
27.04.2024 | 14:03
Cum poti scapa de returnarea ambalajelor SGR Asa nu o sa te mai temi ca pierzi garantia de 50 de bani Am reusit sa scap de muntii de PETuri
Cum să nu mai returnezi sticlele pentru garanția de 50 de bani. Sursa foto: Green Global
ADVERTISEMENT

Un român a găsit o soluție utilă prin care să nu mai cumpere mulțimi de pet-uri, cu diferite lichide, și apoi să le returneze de teamă că va pierde garanția de 50 de bani. Acum se bucură și de o apă mai sănătoasă.

Metoda pe care o aplică un român pentru a scăpa de returnarea ambalajelor SGR

Din noiembrie 2023, România a luat măsuri mai serioase de limitare a consumului de plastic, pentru a fi protejat mediul înconjurător, respectiv pentru a scădea gradul de poluare. S-a introdus sistemul național de Garanție-Returnare, în baza căreia ni se percep 50 de bani pentru băutura cumpărata de la un magazin, iar această garanție ni se va înapoia doar după ce returnăm ambalajul.

ADVERTISEMENT

Așadar, în ultima vreme, unii români aproape că fac munți de pet-uri pentru recuperarea acelor 50 de bani. Un român a povestit pe Reddit că el nu se află într-o asemenea situație, deoarece și-a instalat acasă ceva util.

În urmă cu doi ani, și-a instalat chiar în propria casă o stație cu osmoză inversă, adică un filtru de apă performant care elimină reziduurile din apă. Cum pet-urile nu sunt o sursă sigură de apă curată, atunci individul și-a asigurat și o modalitate de a trăi mai sănătos.

ADVERTISEMENT

”Recent (acum 2 săptămâni) am aflat de legea reciclării… habar nu aveam că a fost aprobat așa ceva în România. Nu consider că e un lucru rău, Germania are acest mecanism de aproape 20 de ani. Motivul pentru care impactul legii asupra mea nu a fost resimțit este pentru că nu consum băuturi alcoolice sau sucuri, doar apă și lapte. Dacă nu ești în situația mea, atunci postarea NU reprezintă o soluție pentru tine.

Acum 2 ani am decis să achiziționez o stație de osmoză inversă și 5-6 sticle din sticlă în care să îmbuteliez apa de la filtru. Această postare nu este o reclamă pentru firmele care fac astfel de filtre, dar dacă cineva este curios de filtrul achiziționat, sunt bucuros să ofer detalii în privat”, a scris pe Reddit bărbatul.

ADVERTISEMENT

Cât costă o stație de osmoză

Românul a oferit detalii și despre cost. Pentru filtru și sticle a scos din portofel, inițial, suma de 900 de lei. Ulterior, a plătit 300 de lei pe an pentru filtrele care trebuie schimbate în mod periodic. Calitatea apei este testată de bărbat tot periodic și nu a avut niciun fel de problemă. Pentru curioși, el a explicat pe scurt și montarea.

”Cu un cost inițial de ~900 de lei (filtrul plus sticlele) și cam 300 de lei pe an (pentru filtrele care necesită schimbare periodică) începând din al doilea an de utilizare, am reușit să scap de a duce munți de PET-uri săptămânal la gunoi și mai nou pe la centrele de reciclare. Testez periodic calitatea apei și în 24 de luni de utilizare nu am întâmpinat niciun fel de problemă cu apa. O folosesc atât pentru băut cât și la gătit.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează? Ai o baterie separată care se montează pe blat prin care consumi apa filtrată. Dacă stai în chirie și nu poți să faci modificări în apartamentul în care stai, poți să iei în considerare schimbarea bateriei de la chiuvetă cu una cu 3 căi, să îți cumperi o mufă PP pentru scurgerea de la chiuvetă pe care să o schimbi și să montezi colierul în care să intre furtunul pe care iese apa rămasă în urma procesului de filtrare.”, a mai spus românul.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun...
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun că fenomenul nu apare mereu pe radar
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”