Life

Cum poți scăpa simplu și rapid de calcarul de pe robinetul de la baie. Trucul e genial, ai nevoie de doar 2 ingrediente banale

Cum poți să scap de calcarul de pe robinetul de la baie folosind doar două ingrediente banale, pe care cu siguranță le ai deja în casă.
05.03.2023 | 10:12
Cum poti scapa simplu si rapid de calcarul de pe robinetul de la baie Trucul e genial ai nevoie de doar 2 ingrediente banale
Cum să scapi de calcarul de pe robinetul de la baie. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți să scapi foarte simplu de calcarul de pe robinetul din baie. Este vorba despre un truc genial cu doar două ingrediente!

Cum să scapi de calcarul de pe robinetul de la baie

Cele două ingrediente care te pot scăpa simplu și rapid de calcar sunt unele folosite deja mult în gospodărie, anume lămâia și oțetul alb.

ADVERTISEMENT

În spatele deciziei de a le folosi pentru curățenia casei stă explicația științifică: lămâia conține acid citric, iar oțetul alb are acid acetic, ambele fiind foarte bune pentru îndepărtarea murdăriei.

Ce trebuie să faci mai întâi este să ștergi robinetele cu o cârpă înmuiată în apă și lichid de spălat vase. După ce acestea s-au uscat, folosim acidul citric din lămâie pentru a dizolva depunerile de minerale.

ADVERTISEMENT

Îmbibați o cârpă în suc de lămâie și ștergeți toate depunerile de pe robinetul de la baie. Dacă vă este mai ușor puteți să folosiți direct o lămâie secționată pentru a șterge zonele pe care vreți să le curățați.

Cum poți să scoți petele încăpățânate de calcal din baie

După acest pas ar trebui deja să vezi o diferență, iar petele de calcar de pe robinetul din baie care să dispară. Dar dacă totuși ai avut pete mai încăpățânate și care nu s-au luat, poți să apelezi la oțetul alb.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai de făcut este să îmbibi un burete de vase cu oțet alb și să folosești partea mai abrazivă pentru a șterge zona afectată. Lăsați să acționeze câteva minute substanțele și apoi puteți să clătiți.

O altă soluție pentru cei care au mai mult timp la îndemână este să îmbibăm o cârpă în oțet și să o înfășurăm în jurul robinetului câteva ore, și după aceea acesta va arăta ca nou.

ADVERTISEMENT

Același truc folosind sucul de lămâie și oțetul poate fi folosit pentru a curăța ferestrele sau alte suprafețe din sticlă. Tot ce ai de făcut este să amesteci sucul de lămâie, circa două linguri, cu o lingură de oțet alb și o cană de apă caldă.

ADVERTISEMENT
Tags: