Un utilizator a dezvăluit cum poți să tai ceapa într-un mod simplu și, totodată, foarte rapid. Mulți au fost impresionați de această metodă, care nu este foarte practicată.
Ceapa este o legumă consumată de foarte multe persoane și se utilizează în numeroase feluri de mâncare, cum ar fi salatele, supele, ciorbele sau tocănițele.
Din moment ce leguma este accesibilă și se folosește atât de des, cei mai mulți se plâng de faptul că aceasta îi face să lăcrimeze, ceea ce poate fi destul de enervant.
Există, însă, un truc foarte util care te poate ajuta să tai ceapa mult mai rapid decât de obicei. De obicei, coaja legumelor este curățată cu ajutorul unei ustensile speciale, mai ales în cazul cartofilor.
În cazul cepei, această ustensilă se poate utiliza într-un mod mult mai simplu decât s-ar aștepta multe persoane.
Un utilizator de pe Instagram le-a arătat urmăritorilor despre ce este vorba, mai exact. “Un truc care poate părea evident, dar pe care mulți oameni îl ignoră”, se arată în clipul video de pe pagina @allthingsexplained_.
În acest filmuleț, se poate observa cum o persoană trage ustensila de curățat dintr-o parte în alta a legumei astfel încât să radă felii din aceasta.
După ce au văzut clipul video, mulți internauți au recunoscut că nu știau despre acest truc și că este “genial”. Videoclipul a strâns peste 315.000 de aprecieri.
“Ce naiba, e genial”, “Lucrează mai inteligent, nu mai greu”, “Învăț noi sfaturi pentru când voi începe să gătesc”, sunt câteva dintre comentariile celor care au văzut postarea.
Cu toate acestea, unii au precizat că se poate folosi și un cuțit pentru a tăia ceapa. “Deci, nimeni nu poate folosi un simplu cuțit în zilele noastre?”, a scris cineva.
“Sau poți doar să înveți cum să folosești corect un cuțit și să-l tai subțire”, a fost răspunsul altui utilizator, în secțiunea de comentarii.
De curând, o bucătăreasă a dezvăluit o metodă ușoară de a tăia ceapa. Este un truc foarte util, care te ajută să nu mai lăcrimezi în timpul procesului.
Utilizarea unui cuțit foarte ascuțit este necesară pentru a tăia ceapa. În rest, este nevoie de o tehnică specială de tăiere.
Specialista le-a arătat utilizatorilor cum împinge cuțitul în jos și înainte, în loc să lase lama să coboare pe ceapă. În acest fel, nu vor mai fi distruse celulele cepe, cele care ar elibera mai mulți compuși iritanți, potrivit Mirror.