News

Cum poți trece mai ușor peste infectarea cu Covid-19 dacă stai acasă. Recomandările OMS

27.01.2021 | 14:40
Cum poti trece mai usor peste infectarea cu Covid19 daca stai acasa Recomandarile OMS
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a emis noi recomandări pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, în special pentru oamenii care au forme ușoare ale bolii și stau în autoizolare acasă.

Recomandările îi includ și pe cei care rămân cu simptome consistente după recuperare, dar și pe acei pacienți care sunt internați în spitale.

ADVERTISEMENT

Cei de la OMS au trecut pe lista recomandărilor utilizarea unor doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Recomandările OMS pentru oamenii infectați cu Covid-19

Conform Reuters, printre recomandări se aflăși poziționarea pacienților pe burtă pentru a îmbunătăți fluxul de oxigen. Totodată, oamenii care au Covid-19 și rămân acasă sunt rugați să-și cumpere un oximetru pentru a măsura saturația de oxigen din sânge. În momentul în care situația lor se înrăutățește, aceștia ar trebui să meargă la spital.

ADVERTISEMENT

Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt că pacienţii bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui să folosească un oximetru pentru măsurarea saturaţiei de oxigen în sânge, pentru a şti dacă starea lor de sănătate se înrăutăţeşte şi dacă ar trebui să fie trataţi la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

Mai recomandăm, sugerăm folosirea unei doze reduse de anticoagulant pentru a preveni formarea de cheaguri în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea unor doze scăzute, nu mari, pentru că cele mari pot provoca alte probleme”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Delegația OMS plecată la Wuhan va ieși din carantină peste două zile după care va începe ancheta pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat în China la începutul pandemiei.

De asemenea, reprezentanții OMS au refuzat să comenteze întârzierile apărute în distribuirea vaccinurilor anti-Covid. Atât Pfizer, cât și AstraZeneca, au mari probleme de distribuție și toate țările din UE sunt cu mult în urmă în ceea ce privește planul de vaccinare.

ADVERTISEMENT