Life

Cum poți vedea ploaia de meteori Orionide, în această noapte. Fenomenul este unul spectaculos

Cum poți vedea ploaia de meteori Orionide, care se va întâmpla în această noapte. Este un fenomen spectaculos și are loc anual.
21.10.2022 | 08:58
Cum poti vedea ploaia de meteori Orionide in aceasta noapte Fenomenul este unul spectaculos
Ploaia de meteori Orionide. Sursa foto: Wikipedia/Brocken Inaglory
ADVERTISEMENT

Astăzi, 21 octombrie, se va produce unul dintre cele mai așteptate fenomene astronomice ale anului, și anume ploaia de meteori Orionide. Va putea fi vizibilă după miezul nopții.

Unde și cum poți umări ploaia de meteori Orionide în România

Fenomenul este foarte așteptat datorită meteorilor care sunt, uneori, foarte strălucitori, așa că va fi ceva spectaculos.

ADVERTISEMENT

Orionidele au loc în aceeași perioadă în fiecare an, dar punctul maxim este atins în noaptea de 21 spre 22 octombrie. Acestea pot fi văzute cu câteva zile înainte, dar și după apogeu.

Spectacolul va începe la miezul nopții, iar după 1 dimineața este cel mai bun moment pentru a vedea ploaia de meteori.

ADVERTISEMENT

Orionidele produc până la 30 de meteori pe oră. Toate fragmentele care ard în atmosferă provin de la cometa Halley, văzută pentru prima dată pe cer în 1059 î.e.n.

Fenomenul se produce atunci când Pământul trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei Halley. Meteorii sunt rapizi, deplasându-se cu 66 km/s în atmosfera Pământului.

ADVERTISEMENT

Ploaia de meteoriți din această noaptea poate fi văzută de toată lumea. Cerul trebuie să fie senin, iar lumina Lunii să nu afecteze vizibilitatea pentru a putea vedea fenomenul astronomic.

Cel mai potrivit loc de unde se poate vedea fenomenul este o pădure sau un loc întunecat, aflat departe de agitația orașului. Orionidele se pot vedea cu ochiul liber și nu ai nevoie de telescop sau binoclu.

ADVERTISEMENT

Alte ploi vor putea fi urmărite anul acesta, cum ar fi Tauridele sudice (3-5 noiembrie) sau Tauridele nordice (11-12 noiembrie).

De asemenea, mai pot fi văzute Leonidele (17-18 noiembrie), Geminidele (13-14 decembrie), dar și Ursidele, în noaptea de 21 spre 22 decembrie.

Cum ne afectează Orionidele viața

Astrologii consideră că se produc schimbări în viața noastră atunci când apar astfel de fenomene astronomice.

Cometele sunt asociate cu o transformare profundă a sinelui, notează click.ro. Următoarea perioadă ar putea avea un impact asupra alegerilor pe care le facem, însă doar noi putem decide dacă ne vor influența sau nu.

Astrologii ne îndeamnă să lucrăm mai mult pentru a ne pune obiectivele în aplicare. Energia primită de la Univers ne va ajuta să ne dăm seama ce vrem să facem în viitor.

ADVERTISEMENT