News

Cum poți vedea rezultatele la Evaluare Națională 2019 dacă site-ul edu.ro e picat

25.06.2019 | 11:29
Cum poti vedea rezultatele la Evaluare Nationala 2019 daca siteul eduro e picat

FANATIK îți spune cum poți vedea rezultatele la Evaluare Națională 2019 dacă site-ul edu.ro e picat. Astfel, e bine de știut faptul că toate școlile în care au fost organizate examene sunt obligate să afișeze rezultatele la aviziere. Acestea trebuie să fie semnate și ștampilate de directorul unității de învățământ. Rezultatele trebuie să fie afișate până la ora 12.00, la fel cum se întâmplă, de altfel și în mediul online.

Cum poți vedea rezultatele la Evaluare Națională 2019 dacă site-ul edu.ro e picat

Trebuie să știți că evaluarea testelor se face prin respectarea strictă a baremului care a fost afișat în aceeași zi cu examenele la materiile de examen: română, matematică și limba maternă. Această evaluare se face pe baza unui punctaj cuprins între 1 și 100 pentru răspunsurile corecte oferite. Astfel, se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. Doi profesori vor corecta fiecare lucrare în parte.

Aceștia vor stabili nota prin împărțirea la 10 a punctajului total obținut de elev la test și vor trece nota respectivă în tabel, fără a fi rotunjită. Dacă notele diferă de la un evaluator la altul cu mai mult sau mai puțin de un punct, atunci acestea se vor trece cu cerneală roșie și trebuie să se semneze. Președintele comisiei de examen va trece nota finală, acesta fiind de obicei, directorul școlii sau directorul adjunct al instituției de învățământ.

Cum poți vedea rezultatele la Evaluare Națională 2019 dacă site-ul edu.ro e picat. Evaluare
Elevii au mai multe posibilități pentru a-și afla nota de la Evaluarea Națională. Sursa foto – facebook

Ce drepturi au elevii și părinții

Cei nemulțumiți de nota obținută pot depune doar astăzi contestație. Rezultatele finale, adică și cele care includ constestațiile, urmează să se afișeze sâmbătă, 29 iunie, conform unui anunț al Ministerului Educației Naționale. De asemenea, acestea se vor regăsi la avizierul unității de învățământ. Un alt lucru interesant este acela că elevii și părinții vor avea posibilitatea să solicite comisiei județene de evaluare națională să consulte una sau toate lucrările de examen ale propriului copil.

Lucrul acesta se poate face însă numai după afișarea rezultatelor finale, de îndată ce contestațiile vor fi soluționate. Așadar, în caz că site-ul edu.ro este picat mergeți la avizierele școlilor, acolo unde până în ora 12.00 unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze rezultatele.