Life

Cum prepara Anna Lesko cozonac cu nucă și vișine. Rețeta vedetei pentru un desert delicios de Paște

Anna Lesko, rețeta pentru cel mai bun cozonac cu nucă și vișine. Cum prepară vedeta desertul ”vedetă” pentru masa de Paște.
10.04.2025 | 16:44
Cum prepara Anna Lesko cozonac cu nuca si visine Reteta vedetei pentru un desert delicios de Paste
Cum prepară Anna Lesko cozonac pentru Paște. Sursa foto: Facebook, Pinterest
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas până la Paște. Cu această ocazie, Anna Lesko a decis să le arate fanilor ei cum prepară cozonac cu nucă și vișine. Rețeta este simplă, iar la final, vă veți putea delecta papilele cu un desert delicios.

Ce ingrediente folosește Anna Lesko pentru cozonac

Nicio masă de Paște fără cozonac! În această perioadă, gospodinele deja se pregătesc pentru masa de sărbători, de pe care nu lipsește niciodată ”vedeta”. Și anume, cozonacul. Fie el cu nucă, ciocolată, rahat sau alte combinații mai îndrăznețe, cozonacul este mereu un deliciu.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile înainte de Paște, Anna Lesko a vrut să le arate urmăritorilor cum prepară faimoșii cozonaci. Pentru cine nu știe, Anna Lesko nu este doar artistă, ci îi place să cocheteze și cu bucătăria. Nu de puține ori, vedeta le-a arătat fanilor unele dintre cele mai delicioase și simple rețete.

De Paște, Anna Lesko prepară cozonac cu nucă și vișine după rețeta știută de la mama ei. Pentru asta, vedeta are nevoie de 1 kg de făină, 500 ml lapte cald, 7 gălbenușuri, 25 g drojdie, 400 g zahăr, 100 g unt, coajă de portocală, coajă de lămâie și esență de vanilie.

ADVERTISEMENT

Pentru compoziția cozonacului, Anna Lesko folosește 500 g miez de nucă, 50 g de cacao, vișine în suc propriu, gem de prune, stafide și 7 albușuri. Pentru decorul final al cozonacului, artista folosește 2 gălbenușuri, jumătate de lingură de scorțișoară, 1 lingură de miere și nucă.

Rețeta Annei Lesko de cozonac cu nucă și vișine, pas cu pas

Combina făina cu drojdia, zahărul și puțin lapte, apoi lasă compoziția la dospit pentru 20 de minute. Între timp, bate gălbenușurile cu zahărul până obții o spumă consistentă, pe care o vei adăuga peste aluatul crescut.

ADVERTISEMENT

După ce drojdia și-a făcut efectul, încorporează restul de zahăr, coaja de lămâie și portocală, laptele rămas și untul, apoi frământă bine. Când aluatul devine compact și elastic, lasă-l din nou la dospit.

ADVERTISEMENT

Pentru umplutura cozonacului, amestecă nuca cu stafidele, gemul de vișine și vișinele în propriul lor suc. Adaugă zahărul, apoi presară și cacao, omogenizând bine compoziția. Separat, bate albușurile cu zahăr până obții o spumă fermă, pe care o vei încorpora în amestecul pregătit anterior. Pentru un plus de aromă, Anna pune și merișoare la final.

Întinde aluatul uniform, distribuie compoziția deasupra, apoi rulează și împletește cozonacul. Așază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. La final, unge cozonacul cu un amestec de gălbenuș, miere și scorțișoară, după care coace-l în cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 60 de minute.