Bunica Gherghina este una dintre cele mai faimoase bunici de pe TikTok. Tuturor celor care o urmăresc, bătrânica simpatică le-a propus o rețetă simplă care îi va duce cu gândul la copilărie. Iată cum poți să prepari și tu plăcintă cu gutui după rețeta bunicii Gherghina.
Bunica Gherghina nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este cunoscută în mediul online, în special pe TikTok, acolo unde este foarte activă. Special pentru urmăritorii ei, bunica Gherghina a venit cu o rețetă delicioasă.
În apropierea sărbătorilor de iarnă, bunica Gherghina le-a arătat tuturor cum prepară cea mai bună plăcintă cu gutui. Desertul este ușor de făcut, astfel că orice gospodină îl poate încerca acasă.
Așa cum și-a obișnuit deja urmăritorii, bunica Gherghina face preparate extraordinare, fără să aibă nevoie de multe ingrediente. Pentru plăcinta cu gutui, bătrânica a folosit 500 de grame de făină, 6 gutui, ulei, sare și nucă măcinată. Pentru ca aluatul să fie pufos, bunica Gherghina a apelat la drojdie, un plic de praf de copt și zahăr cu scorțișoară, pentru un plus de gust.
Bunica Gherghina a explicat rețeta pas cu pas, astfel ca urmăritorilor ei să le fie ușor să o reproducă. Plăcinta cu gutui nu este greu de preparat și nici nu trebuie să ai prea multă dexteritate pentru a obține un desert desăvârșit.
Pentru început, va trebui să călești gutuia. Bunica Gherghina recomandă să pui zahăr după gust. Gutuile vor avea nevoie și de patru linguri de ulei. Acestea vor fi gata când nu vor mai avea deloc zeamă.
După ce ai terminat cu gutuile, poți trece la prepararea aluatului. Pentru aluat, vei avea nevoie de faină, un praf de sare, un pic de praf de copt, drojdie și două cești de apă. Pentru ca aluatul să se frământe mai bine, apa trebuie să fie călduță.
Peste toate ingredientele se va pune și o ceașcă de ulei. Întreaga compoziție ar trebui să fie suficientă pentru a forma trei foi de plăcintă. Acestea se modelează în funcție de tavă.
Primul strat din tavă va fi aluatul, peste care se va pune un strat de gutui. Pentru un gust intens, bunica Gherghina pune în gutui și zahărul cu scorțișoară. Peste stratul de gutui, bătrânica a pus și puțină nucă măcinată coaptă.
Procesul se repetă până când ultima foaie de plăcintă sigilează totul. Plăcinta se înțeapă în mai multe locuri și se bagă la cuptor. Este gata când devine aurie. Opțional, la final, poți pune zahăr pudră pe deasupra.