Life

Cum prepară chef Joseph Hadad legumele la cuptor. Are o rețetă unică și gustoasă

Cum să prepari cele mai bune legume la cuptor? Maestrul bucătar Joseph Hadad are o rețetă unică, gustoasă și bogată în arome.
26.01.2023 | 16:36
Cum prepara chef Joseph Hadad legumele la cuptor Are o reteta unica si gustoasa
Cum obții cele mai bune legume la cuptor. Sursa foto: chefjosephhadad.ro
ADVERTISEMENT

Legumele la cuptor sunt extrem de gustoase, mai ales atunci când le prepari după o rețetă ca la carte, așa cum este cea a lui chef Joseph Hadad.

Rețete gustoase de legume la cuptor, ale lui Joseph Hadad

Maestrul în arta culinară cunoaște mai multe metode prin care legumele la cuptor să aibă o aromă unică. Iată în rândurile următoare cum gătește Joseph Hadad ciupercile, dovleacul sau conopida.

ADVERTISEMENT

Referitor la ciuperci, cheful recomandă să le combinăm cu puțin unt, usturoi, sare, piper negru și frunzele a două crenguțe de cimbru.

”Ciupercile la cuptor sunt ceva obișnuit, însă dacă le pui puțin unt și niște usturoi, devin deja un fel de mâncare în sine. Amestecați într-un bol câteva linguri de unt topit cu 2 căței de usturoi zdrobiți, frunzele de pe două crenguțe de cimbru proaspăt și o linguriță de oțet balsamic.

ADVERTISEMENT

Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat și adăugați pălării de ciuperci în castron, amestecând bine. Întindeți ciupercile pe o tavă tapetată cu foaie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până se înmoaie și caramelizează ciupercile.”, a transmis faimosul bucătar pe blogul său.

În ceea ce privește dovleceii, Joseph Hadad ne sugerează să nu-i pregătim simplu, ci astfel: se taie pe lung, se pun într-o tavă de copt, apoi se stropesc cu ulei de măsline, usturoi feliat, fulgi de ardei iute, frunze de cimbru proaspăt, sare și piper. Ulterior, totul se amestecă și se lasă la copt vreme de 13-15 minute.

ADVERTISEMENT

” (…) Masați” dovleceii astfel încât și fie bine acoperiți cu aromele presărate și dați la cuptor pentru 13-15 minute, până se înmoaie și rumenesc puțin. La final presărați deasupra coajă de lămâie rasă și serviți-i cu sferturi de lămâie puse alături.”, a mai explicat bucătarul.

Cum să faci ”friptură” de conopidă la cuptor

Conopida are un gust diferit dacă o gătim la cuptor, având în vedere că multe persoane o consumă mai mult murată. Joseph Hadad ne spune că o căpățână de conopidă se așează într-o tavă, se înconjoară de roșii cherry, sferturi de ceapă roșie și păstăi de fasole verde.

ADVERTISEMENT

Odată respectați acești pași, conopida se asezonează cu sare, ulei de măsline, oțet balsamic și totul se va da la încălzit pentru o oră și jumătate.

”Când s-a înmuiat și rumenit și este gata de servit, garnisiți-o cu pătrunjel proaspăt tocat.”, ne-a mai precizat maestrul în arta culinară.

ADVERTISEMENT