Laura Cosoi a dezvăluit cum prepară supa de găină. Gustul acestui fel de mâncare amintește din copilărie, iar actrița a împărtășit o rețetă cu urmăritorii de pe rețelele de socializare.
Supa de găină se numără printre cele mai apreciate feluri de mâncare de către români. Este un preparat delicios mai ales toamna și iarna, atunci când afară este frig.
De multe ori, supa de găină ne amintește de copilărie, deoarece multe mame și bunici obișnuiau să o prepare. Laura Cosoi adoră și ea acest fel de mâncare și le-a dezvăluit internauților o rețetă pe care o are de la buna ei prietenă.
“Gustul supei de găină mă urmărește de mică, de pe vremea când mergeam la biserică și apoi ne așezam la masa de prânz în curtea casei. Supa de găină cu tăiței de casă și ridichea frecată cu sare și ulei era nelipsită de pe masa de prânz.
Mirosul de legume fierte și pătrunjelul proaspăt cules din grădină… o delicatesă. Ei bine, încerc să reproduc această stare și emoția cu copiii mei, cărora le prepar din ce în ce mai des mâncărurile copilăriei mele.
Nu mai știu exact cum făcea mama Marioara această supă delicioasă, dar Corina, prietena mea, o face cam la fel. Am urmat pașii ei, iar acum este rândul meu să dau rețeta această delicioasă mai departe!”, a spus Laura Cosoi, pe pagina sa de Instagram.
În continuare, vedeta a explicat cum se prepară îndrăgitul fel de mâncare. Pentru această supă, ai nevoie de următoarele ingrediente.
Ingrediente pentru tăiței:
Puiul se curăță, se tranșează și se spală. Acesta se pune la fiert, împreună cu legumele întregi, care se curăță și se spală (doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, frunzele de apio, 1/2 din țelină și 1/2 păstârnac).
Se taie cubulețe doi morcovi, 1/2 păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și gogoșarul. Se trece apoi la prepararea tăițeilor pentru supa de găină.
“Pui într-un castron un ou bătut și adaugi sare (un vârf de lingură) și făină în ploaie până devine omogen, apoi frămânți puțin compoziția, faci o bilă după care folosești sucitorul că să întinzi o foaie.
Înainte pui făină și pe masă că să nu se prindă aluatul. Este important că această compoziție să nu fie tare”, a mai spus Laura Cosoi.
Se rulează foaia și apoi se taie pentru a se forma tăițeii. După ce puiul a fiert, se scoate din oală împreună cu legumele, care nu mai trebuie folosite, apoi supa se strecoară.
Supa se pune din nou pe foc și se adaugă legumele tocate. Carnea se scoate de pe os, se mărunțește și se adaugă peste legume, apoi se pune sare după gust.
Separat, tăițeii se fierb timp de cinci minute, se aruncă apă și se pun în oală, la final. Pentru a adăuga supei culoare, poți da un morcov prin răzătoarea mică și îl poți pune pe foc, alături de o lingură de ulei și niște apă.
Se lasă circa 3 minute, până când capătă culoare, apoi se adaugă peste supă. Se mărunțește și se presară legătura de pătrunjel, apoi focul se oprește. Poftă bună!