Life

Cum preparați cel mai gustos șnițel parizian din piept de pui. Secretele pe care trebuie să le cunoașteți

Șnițelul este unul dintre cele mai apreciate preparate. Toată lumea îl adoră. Pentru a pregăti un preparat delicios trebuie să țineți cont de câteva sfaturi.
14.01.2022 | 15:09
Cum preparati cel mai gustos snitel parizian din piept de pui Secretele pe care trebuie sa le cunoasteti
Cum preparați cel mai gustos șnițel parizian din piept de pui. Sursă foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Șnițelul este un preparat apreciat în toată lumea. Se poate prepara din carne de vițel, vită, pui, curcan, oaie sau porc.

Se spune că își are originea în Austria, dar se pare că a fost preparat prima dată în Italia și se numea Cotoletta alla Milanese.

ADVERTISEMENT

Fiecare țară are rețete specifice pentru acest preparat.

Cum preparați cel mai gustos șnițel parizian din piept de pui. Secretele pe care trebuie să le cunoașteți

Orice gospodină știe cum se prepară șnițelul. Există însă câteva secrete pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a pregăti un șnițel crocant și delicios.

Nu uitați să bateți mereu carnea înainte de preparare. În cazul feliilor din piept de pui, nu le loviți prea tare pentru că sunt destul de fragede.

ADVERTISEMENT

Uleiul se încinge foarte bine înainte ca preparatul să fie prăjit. Focul trebuie să fie mic, altfel carnea se va arde. Șnițelele prăjite se lasă pe o hârtie absorbantă, pentru a scăpa de surplusul de ulei.

Schimbați uleiul dacă prăjiți mai multe șnițele. 

La această rețetă nu se folosește pesmet, ci doar făină.

Cum se prepară șnițel parizian din piept de pui

Ingrediente

500-600 g piept de pui dezosat

3 ouă

4-5 linguri de făină albă

sare, piper

ulei

Mod de preparare

Carnea trebuie spălată, iar apoi se lasă puțin la scurs într-o strecurătoare.

Într-un bol se face compoziția. Se pun ouăle, sarea, piperul și făina și se amestecă bine, să nu rămână cocoloașe. Aluatul este asemănător ca textură cu cel de clătite.

ADVERTISEMENT

Pieptul de pui se porționează. Atenție! Feliile nu trebuie să fie prea subțiri. Nu este nevoie să condimentați carnea dacă folosiți această rețetă. Se pune uleiul la încins.

Carnea se trece prin compoziția cu ou, apoi se pune în tigaie la prăjit. După câteva minute, felia se întoarce pe partea cealaltă. După ce s-a rumenit frumos, șnițelul se scoate din tigaie și se pune pe un șervet absorbant.

ADVERTISEMENT

Acest preparat se poate servi cald sau rece.

Cei care doresc să evite preparatele prăjite, trebuie să știe că șnițelul se poate pregăti și la cuptor. Feliile de carne se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu puțin ulei și apoi se coc la 220 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT