Life

Cum prepari cea mai delicioasă rețetă pentru gogoșile de post. Ingredientul care înlocuiește ouăle și le face mai aromate

Gogoșile sunt delicioase, iar vestea bună este că există și o rețetă de post pentru ele. Un ingredient te ajută să înlocuiești ouăle și să obții un desert aromat.
23.11.2022 | 00:20
Cum prepari cea mai delicioasa reteta pentru gogosile de post Ingredientul care inlocuieste ouale si le face mai aromate
Rețeta pentru gogoșile de post fără ouă și fără lapte. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În perioada postului nu trebuie să ne abținem de la cele mai delicioase deserturi. Este foarte ușor să găsim înlocuitorii potriviți.

Rețeta pentru gogoșile de post

Gogoșile sunt unul dintre preparatele pe care nimeni nu le poate refuza. Acestea pot fi consumate cu umplutură, de ciocolată, sau gem și se fac și destul de repede.

ADVERTISEMENT

Pentru că perioada Postului Crăciunului este una destul de lungă, nu trebuie să te abții prea mult ca să te bucuri de gustul lor.

Există o rețetă pentru gogoșile de post, care nu conține ou, ci un ingredient care le înlocuiește: banana.

ADVERTISEMENT

Bananele nu doar că dau o altă aromă gogoșilor, dar vei realiza că acestea sunt în final și mai pufoase. Iată lista ingredientelor pentru a prepara rețeta de gogoși de post:

  • 500-550 g făină albă
  • 7 g drojdie instant
  • 1 banană mare, bine coaptă
  • 250 ml apă călduță (sau lapte de soia)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură zahăr tos
  • zahăr pudră, pentru decor
  • gem (opțional)
  • ½ linguriță sare
ADVERTISEMENT

Banana este cel mai bun înlocuitor pentru ou

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară se ia un bol mai încăpător unde vom turna apa caldă, sau laptele de soia, după preferințe.

Se adaugă apoi și zahărul tos, alături de sare și de drojdia instant, iar totul se amestecă foarte bine. Ne apucăm apoi de banană.

ADVERTISEMENT

Banana coaptă trebuie pisată până în momentul în care arată precum un piure. Alături, adăugăm și extractul de vanilie, făina, coaja rasă de lămâie și începe partea cea mai bună, frământarea aluatului.

În momentul în care aluatul devine omogen, trebuie rulat în forma unei bile. Aceasta o vei pune într-un alt castron, care trebuie să fie uns cu puțin ulei pentru a evita lipirea.

Pentru a obține gogoși de post pufoase, castronul trebuie acoperit cu folie alimentară și lăsat la dospit pentru cel puțin o oră și jumătate, astfel încât să își dubleze volumul.

Gogoșile pot fi servite și cu gem

După ce timpul a trecut, aluatul obținut se frământă din nou și se formează bilele, adică viitoarele gogoși, de dimensiuni apropiate. Acestea se lasă la rândul lor la dospit alte 20 de minute înainte de a fi prăjite.

În tot acest timp putem să punem uleiul la încins, la foc mediu, iar apoi băgăm și gogoșile. Evită să pui prea multe gogoși în același timp, pentru că vor ajunge să se lipească una de alta.

La final se scot pe șervețele de hârtie și se decorează cu zahăr pudră. De asemenea ele pot fi servite și cu gem.

Iar dacă nu îți plac gogoșile și vrei un desert de post cu mai puțin ulei, poți încerca rețeta pentru negresa de post, care este și ea delicioasă.

ADVERTISEMENT