Life

Cum prepari cel mai delicios kebab. Secretele lui Joseph Hadad

Joseph Hadad a dezvăluit care sunt secretele lui pentru cel mai delicios kebab de vită. Sunt câteva trucuri care chiar vor face diferența. Iată care sunt acestea!
27.05.2022 | 00:25
Cum prepari cel mai delicios kebab Secretele lui Joseph Hadad
Cum prepari cel mai delicios kebab. Secretele lui Joseph Hadad. Foto: chefjosephhadad,ro
ADVERTISEMENT

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este secretul pentru un kebab delicios. Este un truc de care trebuie să ținem cont pentru a ieși perfect.

Secretele lui Joseph Hadad pentru cel mai delicios kebab

Joseph Hadad a specificat că kebabul este o moștenire culturală din zona sa natală, astfel că a oferit secretele pentru prepararea acestui de fel de mâncare din carne.

ADVERTISEMENT

Cel mai important aspect atunci când vrem să gătim kebab acasă este, desigur, cel legat de carnea folosită. Este extrem de important ca aceasta să aibă circa 35% grăsime de piept.

Acesta este unul dintre secretele lui chef Joseph Hadad pentru cel mai bun kebab.

„Carnea trebuie să aibă aproximativ 35% grăsime. Dar nu orice grăsime, ci cea din piept, din zona inimii. Aceasta este cea mai bună”, a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Un alt secret pentru a face un kebab foarte bun este în felul în care este pregătită carnea, a mai transmis cheful bucătar. Totuși, acesta este mai greu de îndeplinit, deoarece nu toată lumea are acasă ustensilele necesare.

Trucul despre care vorbește chef Joseph Hadad pentru cel mai bun kebab este că ar trebui să tocăm carnea la mână.

ADVERTISEMENT

„Un secret pentru un kebab bun este să tocați carnea la cuțit, nu la mașină. Însă îmi dau seama că pentru acasă, acest lucru este destul de dificil pentru că îți trebuie cuțit special de tocat, cu lama circulară”, a mai spus acesta.

Rețeta de kebab. Ce carne se folosește

Conform rețetei lui chef Hadad, trebuie să folosim carne de vită. Putem să mai folosim și carnea de oaie.

ADVERTISEMENT

Rețeta de kebab ne arată că avem nevoie de un kilogram de carne cu grăsime, peste care punem patru linguri de pătrunjel tocat fin, dar și două linguri de coriandru și o ceapă și jumătate.

Mai punem peste acest amestc și o linguriță și jumătate de piper măcinat și sare. De asemenea, mai putem folosi și diverse condimente.

„În plus, mie îmi mai place să adaug condimente marocane, precum amestecul ras-el-hanout sau, dacă nu aveți, puneți 0,5 linguriță de scorțișoară, 0,5 linguriță cardamom și 0,5 linguriță amestec de condimente baharat”, a scris Joseph Hadad.

Câte tipuri de kebab există

Desigur, rețeta de kebab pregătită de Joseph Hadad nu este singura care poate fi pregătită. Există mai multe tipuri de kebab, inclusiv în funcție de regiunile lumii.

Spre exemplu, în Africa există Suya, un kebab picant, în Afganistan există un kebab din carne de oaie servit cu orez, în Israel se folosește pita și hummus, iar echivalentul din Grecia este gyros. De asemenea, tot în Grecia se mai folosește și tzatziki.

La noi în țară se folosesc foarte des carnea de pui și de vită sau chiar porc, variațiuni ale faimosului kebab care sunt prezente în Europa cu precădere.

În Mexic există o altă variantă, numită taco, o lipie cu chilli, fasole și porumb și poate conține nachos în loc de cartofii din kebabul clasic servit la noi în țară.

De asemenea, în varianta originală, kebabul face referire la acea frigăruie foarte lungă, diferită față de prestigiosul doner kebab sau faimoasa shaorma.

ADVERTISEMENT
Tags: