Life

Cum prepari corect bulionul de roșii. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Bulionul de roșii este un preparat care nu lipsește din cămara gospodinelor, motiv pentru care venim în ajutorul vostru cu câteva sfaturi și idei pentru a evita orice fel de greșeală.
09.06.2021 | 17:26
Cum prepari corect bulionul de rosii Greseala pe care o fac multe gospodine
Cum prepari corect bulionul de roșii. Greșeala pe care o fac multe gospodine. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Este destul de ușor să dai greș atunci când pregătești pentru prima oară acest produs, de aceea este foarte important să ții cont de niște trucuri care vor face munca mult mai ușoară. În plus, bulionul de roșii va fi unul delicios și suficient de dulce. 

Potrivit gustos.ro, produsul recomandat nu conține conservanți, zahăr sau sare, dar se poate adăuga cel din urmă ingredient în cazul în care simți nevoia. Foarte important este ca sarea să nu fie iodată, așadar mare grijă!

ADVERTISEMENT

Bulion de roșii. Pașii de care trebuie să ții cont să nu greșești

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când te apuci de pregătirea bulionului de casă este legat de roșii. Acestea nu trebuie să fie verzi, dar nici coapte foarte bine.

Cele mai indicate roșii pentru bulionul realizat în casă sunt cele cărnoase, dar nu zemoase pentru a avea un produs delicios la final.

ADVERTISEMENT

Un alt truc pe care trebuie neapărat să-l știi este că bulionul se pregătește numai din bucățile sănătoase. Așadar, părțile putrezite, mucegăite sau alterate se taie cu ajutorul unui cuțit, în caz contrar bulionul va prinde mucegai.

Mașina de tocat roșii este cea mai indicată pentru pregătirea bulionului de casă, asta după ce roșiile au fost tăiate în bucăți mari sau în două, în funcție de mărimea lor. Sucul lor se colectează într-un bol curat.

ADVERTISEMENT

O altă metodă pentru a mărunți roșiile este ca ele să fie fierte, după ce au fost tăiate în bucăți mari. Focul de la aragaz nu trebuie să fie mare, în timp ce roșiile pe țin în oală până când se înmoaie, apoi se strecoară printr-o sită curată.

Sucul de roșii obținut, indiferent de metoda aleasă, se pune la fiert până când scade cu două degete sau până nu se mai formează deloc spumă deasupra. Timpul de fierbere poate fi destul de mare, uneori chiar câteva ore bune.

ADVERTISEMENT

Unele gospodine adaugă la finalul fierberii un mănunchi de frunze de țelină sau de busuioc, lucru care oferă o aromă deosebită produsului în sine.

Cum se sterilizează corect sticlele pentru bulionul de roșii

Bulionul de casă se adaugă în sticle care au fost spălate și sterilizate bine înainte. Asta înseamnă că au fost opărite cu  apă fierbinte sau au fost ținute în cuptor, pe o tavă metalică. Ele se țin pe această suprafață până când se răcesc  complet.

Pont: sticlele nu se umplu din prima până sus, ci se testează pentru a nu se sparge. În felul aceasta se toarnă numai două degete de bulion, apoi se pot umple. Înainte de a fi sigilate se adaugă deasupra o lingură de ulei de floarea soarelui.

Imediat după sigilare sticlele trebuie să stea la loc cald, acoperite cu prosoape. Pentru a verifica dacă bulionul de roșii va ține peste iarnă verificați dacă pulpa s-a separat și s-a depus în partea de jos a sticlei. Acesta este semn bun. Dacă nu, bulionul s-ar putea să fermenteze.

ADVERTISEMENT