News

Cum primești Lumina și anafură de Paște 2020. Marcel Vela, anunț pentru toți credincioșii din România

15.04.2020 | 23:34
Cum primesti Lumina si anafura de Paste 2020 Marcel Vela anunt pentru toti credinciosii din Romania
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a schimbat acordul cu Biserica Ortodoxă Română în ce ce privește slujba de Înviere și a precizat cum pot primi enoriașii Lumina și anafură de Paște 2020.

Cum primești Lumina și anafură de Paște 2020

”În această seară am avut o discutie cu PF al BOR şi am ajuns la un nou acord. Având în vedere estimările recente ale specialiştilor, pentru a spori măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus, acordul BOR şi MAI din 14 aprilie se modifică”, a anunțat Vela.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne a declarat că slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi fără participarea credincioșilor în incinta, sau în curtea lăcaşurilor de cult și a spus și cum pot primi românii Lumina și anafură de Paște 2020.

”Pâinea sfinţită va fi distribuită la domiciliul credincioşilor de către personalul clerical şi personalul din parohie, vineri şi sâmbătă, în intervalul 8-17, şi în prima zi de Paşti între orele 6-12, la solicitarea credincioşilor”, a afirmat ministrul.

ADVERTISEMENT

Enoriașii vor primi Paştile şi Sfânta Lumină din pragul casei sau ferestre

”Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00”, a mai precizat Marcel Vela.

Ministrul a comunicat că enoriașii vor primi Paştile şi Sfânta Lumină din pragul casei sau ferestre fără a ieşi din casă. În zona locuinţelor familiale acestea vor fi primite de un reprezentant care va purta mască şi mănuşi.

ADVERTISEMENT

În spitale, cadrele MAI vor distribui Sfânta Lumină precum şi centrelor medicale şi de carantină. Structurile MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi Sfintei Lumini.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri la prânz că va avea o ședință cu premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela în care le va cere să se renunțe la acordul dintre Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă

ADVERTISEMENT

Marcel Vela a susţinut că premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au fost informaţi privind această decizie ca oamenii să poată lua lumină din faţa blocului sau din faţa casei.

ADVERTISEMENT