ADVERTISEMENT
News

Cum protejează vaccinul anti-Covid pe grupe de vârstă. Studiu realizat în Marea Britanie

FANATIK vă spune cum protejează vaccinul anti-Covid-19 în funcție de grupa de vârstă. Studiul a fost realizat în Marea Britanie
Autor: Cerasela Stafie | 19.07.2021 | 21:06
Cum protejează vaccinul anti-Covid pe grupe de vârstă. Studiu realizat în Marea Britanie
Cum protejează vaccinul anti-Covid pe grupe de vârstă. Studiu realizat în Marea Britanie Sursa foto: Hepta

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) transmite că cercetarea realizată în Regatul Unit arată că serurile anti-Covid-19 sunt eficiente și pentru grupele de risc.

ADVERTISEMENT

Așadar, în cazul vaccinurilor Astra Zeneca și Pfizer, s-a observat o creștere semnificativă a eficienței, după administrarea celei de a doua doze, atât pentru oamenii în vârstă, cât și pentru cei care suferă de diverse afecțiuni.

Cum protejează vaccinul anti-Covid pe grupe de vârstă. Studiu realizat în Marea Britanie

Cu privire la eficiența vaccinurilor în Regatul Unit, CNCAV subliniază că, „deşi numărul cazurilor noi raportate zilnic a crescut, comparativ cu cele înregistrate în perioada aprilie-mai, magnitudinea este la 2/3 din valul anterior, iar decesele înregistrate sunt de doar 1/30 din valul anterior,” potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Studiul, realizat de Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie, a vizat monitorizarea pacienţilor din 700 de cabinetele de medicină de familie din această ţară. Rezultatele au arătat că imunizarea cu schemă completă este eficientă şi pentru oamenii din grupele de risc.

„Menţionăm că, în Marea Britanie vârstnicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 85-90%,” a transmis CNCAV.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au concluzionat că eficiența vaccinului crește este între 30 – 60% după administrarea primei doze, pentru oricare dintre seruri, în rândul oamenilor din grupele de risc.

Excepția o fac persoanele cu imunitate scăzută. Pentru imunocompromiși, eficiența este de doar 4 % după prima doză. Totuși, s-a semnalat o creștere impresionantă după administarea schemei complete, eficiența ajungând la 74% în cazul acestor oameni.

ADVERTISEMENT

Eficiența vaccinurilor pe grupe de vârstă și comorbidități

Astfel, în cazul persoanelor cu vâsta cuprinsă între 16 și 64 de ani, eficiența, după efectuarea schemei complete de vaccinare ajunge până la 84,30 %.

Pentru persoanele de peste 65 de ani, eficiența ajunge până la 84,90%, după administrarea ambelor doze de ser.

ADVERTISEMENT

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a mai transmis că, în ultima vreme, numărul de cazuri de infectare raportat de Marea Britanie este unul ridicat. Astfel, în perioada aprilie – mai, media cazurilor zilnice a fost de 2.400. Luna trecută numărul a crescut la 10.468 cazuri/zi, iar săptămâna trecută media cazurilor a ajuns la 45.159 cazuri noi/ zi.

În plus, autoritățile din Marea Britanie au anunțat că vaccinarea urmează să devină obligatorie pentru persoanele care vor să meargă în spații închise sau aglomerate. Măsura vine pentru a îndemna populația să se imunizeze.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!