Life

Cum protejezi magnolia din grădină pe timp de iarnă. Foarte mulți gospodari fac o mare greșeală

Magnolia este un arbust de mici dimensiuni, care are flori superbe, dar pentru a ne bucura de florile și parfumul ei trebuie să ținem cont de câteva sfaturi.
20.11.2021 | 11:35
Cum protejezi magnolia din gradina pe timp de iarna Foarte multi gospodari fac o mare greseala
Cum se îngrijește magnolia în sezonul rece. Sfaturile de care să ții cont. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Foarte mulți gospodari se întreabă, probabil, cum se protejează magnolia de grădină pe timp de iarnă. Multă lume greșește când se apucă de curățat această plantă.

Este sensibilă la vântul puternic din cauza ramurilor fragile, însă nu se îngrijește foarte greu, ba dimpotrivă îți va lua foarte puțin timp.

ADVERTISEMENT

Înainte de a te gândi cum va înfrumuseța mangnolia grădina trebuie să iei în calcul cum să ai grijă de ea, în special în sezonul rece, când gerul îngheață pământul.

Cum se îngrijește magnolia în sezonul rece. Sfaturile de care să ții cont

Magnolia este o plantă care iubește foarte mult soarele, dar pentru asta are nevoie să fie rezistentă în timpul iernii. Ea trebuie protejată dinainte ca sezonul rece să-și intre în drepturi.

ADVERTISEMENT

Acest arbust nu are nevoie să fie udat, dar asta nu înseamnă că trebuie lăsat de izbeliște. El are nevoie de o îngrijire suplimentară în sezonul rece.

Inginerul horitcol Ruxandra Gâlă a explicat cum trebuie să fie îngrijită magnolia, care trebuie să fie învelită cu un sac de pânză.

ADVERTISEMENT

Greșeala pe care o fac oamenii este legat chiar de materialul pe care-l utilizează, asta pentru că unii gospodari folosesc celofan, care dăunează plantei.

„Este un procedeu destul de simplu. Învelim tulpina, până la înălţimea de un metru, cu pânză de sac. Sunt persoane care folosesc celofan, iar asta este o mare greşeală.

ADVERTISEMENT

Din cauza ceolofanului există riscul apariţiei condensului şi ulterior a îngheţului ceea ce va duce la distrugerea plantei”, a declarat Alexandra Gâlă pentru adevarul.ro.

Care este semnificația magnoliei, în funcție de culoarea sa

Parfumate, cu o frumusețe divină și puternice magnoliile sunt de mai multe soiuri, iar fiecare are o semnificație aparte. Cele albe simbolizează puritatea, perfecțiunea și sinceritatea.

Totodată, magnoliile de culoare roz sunt asociate cu tinerețea, inocența și bucuria de a trăi. De asemenea, cele verzi sunt caracterizate prin entuziasm, bucurie, sănătate și noroc.

În aceeași notă, florile mov transmit încurajări și un gând bun de însănătoșire, planta fiind folosită de japonezi în medicina naturistă și în scop ornamental.

ADVERTISEMENT
Tags: