Pariuri sportive

Cum putea fi evitat COŞMARUL lui “Il Luce”: “A fost SABOTAJ!”

Şahtar Doneţk a trăit o noapte de coşmar marţi, după ce a condus cu 2-0 pe FC Porto pînă în minutul 89, dar a primit două goluri de la Jackson Marinez, iar partida s-a încheiat într-un...
02.10.2014 | 13:27
Cum putea fi evitat COSMARUL lui Il Luce A fost SABOTAJ

Şahtar Doneţk a trăit o noapte de coşmar marţi, după ce a condus cu 2-0 pe FC Porto pînă în minutul 89, dar a primit două goluri de la Jackson Marinez, iar partida s-a încheiat într-un final doar 2-2. Puţină lume ştie însă că atacantul columbian a fost, în urmă cu cîţiva ani, la un pas să semneze tocmai cu echipa antrenată de Mircea Lucescu!

Povestea eşecului acestui transfer este detaliată pentru FANATIK.RO chiar de Arcadie Zaporojanu, agent FIFA şi colaborator important al lui Şahtar Doneţk pe piaţa transferurilor. Mai mult, impresarul basarabean consideră rezultatul obţinut de Porto la Doneţk o “plată” a unui sabotaj pe care scouterul şef al Şahtarului l-a pus la cale în momentul în care Martinez ar fi trebuit să ajungă în campionatul Ucrainei. “Acest egal tîrziu obţinut de Porto este răsplata sabotajului de acum doi ani, cînd Jackson ar fi trebuit să ajungă la Şahtar, nu la FC Porto!“, şi-a început Zaporojanu acuzele pe care ulterior le-a detaliat.

1345546920_14055500_FitNoMargin_364x273

Arcadie Zaporojanu

Călăul Jackson Martinez, refuzat de Şahtar în 2012!

Leonid Istrati susţine că Martinez a fost unul dintre fotbaliştii pe care el, împreună cu echipa sa de scouteri l-au urmărit cu mare atenţie începînd cu anul 2007, din vremea în care atacantul avea numai 20 de ani. “El juca pe atunci la Medelin, în Columbia, şi era evaluat la doar 3 mlioane de dolari. Valoarea lui s-a dublat în momentul în care a ales să joace în Mexic, la Jaguares Chiapas, şi cum a avut un randament excelent în scurt timp costa deja 10 milioane de dolari! În 2012 a fost momentul în care voiam să-l transferăm, dar totul s-a blocat”, continuă să povestească agentul FIFA, oferind în continuare detalii uluitoare despre modul în care Martinez a fost respins de Şahtar.

“Munca noastră de cinci ani a fost anulată”

Culmea, cel care l-a considerat rpea slab pentru echipa lui Mircea Lucescu a fost şeful scouterilor, proaspăt instalat la club. Este vorba despre Luiz Goncalves, om venit de la FC Porto. “Munca de cinci ani a echipei de scouteri a lui Şahtar, formată din Vadim Ploskina, Aleksei Cerednik şi Arcadie Zaporojanu a fost anulată de noul şef al departamentului selecţie de la echipă, instalat în aprilie 2012. Este vorba despre Luis Goncalves, portughez adus din staff-ul lui FC Porto. El a spus că nivelul de măiestrie şi potenţialul lui Martinez nu se ridică la cota Şahtarului!”, explică Zaporojanu. Acuzele par ambigue la prima vedere, însă tot basarabeanul face lumină, ducînd episodul pînă la final.

Jackson-Martinez2

Angajatul lui Şahtar, apără interesele lui FC Porto?!

“Curios, el a ajuns tocmai la FC Porto, iar peste şapte luni, Şahtar s-a interesat de transferul său tocmai prin intermediul lui Goncalves! La Şahtar jucătorii care ajung pe aceeaşi filieră cu cei ai lui FC Porto sînt mai scumpi mereu, iar asta trebuie să dea de gîndit. Adică tu zici că nu e bun, iar după şapte luni vrei să-l iei! Cum vine asta? Cei de la Porto, normal, au vrut să-l dea, însă pentru 40 de milioane de euro, atît cît i-au stabilit clauza”, încheie pentru FANATIK.RO Arcadie Zaporojanu, fără a uita însă să-l acuze şi direct pe şeful departamentului selecţie de la Şahtar, sugerînd că acesta lucrează din umbră pentru FC Porto! “Păi nu pare aşa? Ce poţi să zici cînd el spune despre un jucător că nu e bun, apoi el ajunge la fostul tău club, de unde apoi tu vrei să-l transferi?!”

184735__max_news

Luis Goncalves

67 de goluri în 100 de partide oficiale are Jackson Martinez în două sezoane la FC Porto!

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!