Simona Halep

Cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA! Obligată să câştige Australian Open pentru a nu fi depăşită

09.01.2019 | 09:29
Cum ramane Simona Halep pe locul 1 WTA Obligata sa castige Australian Open pentru a nu fi depasita

Cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA după eşecul înregistrat în turul 2 la Sydney, cu Ashleigh Barty. Paradoxal, deşi liderul mondial rămâne fără victorie în circuit din luna august, prima poziţie în ierarhia mondială nu este pusă în pericol la actualizarea care va avea loc pe 14 ianuarie, înainte de Australian Open. Ba chiar mai mult, avansul româncei va creşte!

Simona Halep nu a participat la turneul de la Sydney în 2018, astfel că nu avea puncte de apărat în această săptămână. Deci va avea 6642 la actualizarea de luni, cu unul peste ce avea în urmă cu o săptămână. Punct acordat pentru prezenţa pe tabloul principal la Sydney. Kerber, jucătoarea de pe locul 2 WTA, are de apărat titlul de anul trecut la turneul Premier din Australia. Deci, în cel mai bun caz pentru ea, va rămâne cu acelaşi punctaj ca săptămâna trecută, 5875. Astfel că avansul Simonei faţă de locul 2 va fi de minimum 767 de puncte. Poate creşte dacă nemţoaica pierde mai devreme la Sydney.

Cum rămâne Simona Halep pe locul 1 WTA! Presiunea punctelor de apărat la Australian Open. Stephens este cel mai mare pericol!

Wozniacki şi Osaka nu joacă la Sydeny nici în acest an, deci vor rămâne cu punctajele pe care le aveau şi săptămâna trecută, 5436, respectiv 5270 de puncte. Sloane Stephens ar putea fi marea câştigătoare din punct de vedere al clasamentului după Sydney. Americanca nu are puncte de apărat, iar o eventuală victorie în turneu ar putea-o duce pe podium, până pe locul 3 WTA, cu 5492 de puncte.

Adevărata presiune începe pentru Simona Halep de la Australian Open. Asta pentru că are nu mai puţin de 1.300 de puncte de apărat, după finala pe care a disputat-o în 2019, pierdută în faţa Carolinei Wozniacki. Astfel, ar începe turneul cu doar 5342 de puncte în timp real. În vreme ce Stephens, care a ieşit anul trecut din primul tur, ar putea să înceapă turneul cu 140 de puncte mai mult în timp real. Deci românca ar fi obligată să câştige turneul pentru a rămâne lider. În orice caz, ar fi obligată să facă mai multe puncte decât Stephens.

Caroline Wozniacki, deţinătoarea titlului la Melbourne, va începe turneul cu doar 3436 de puncte în timp real, deci nu ar fi un pericol. În schimb, Naomi Osaka, eliminată în optimi anul trecut, chiar de Halep, are doar 240 de puncte de apărat. Deci va începe turneul cu 5030 de puncte în timp real, doar 310 mai puţine decât Halep. Poate fi şi ea un adversar redutabil la primul loc.

În fine, Angelique Kerber are de apărat 780 de puncte de anul trecut de la Australian Open, după ce era eliminată în semifinale la Melbourne, chiar de Simona Halep. Ar începe turneul de la 5095 de puncte în clasamentul în timp real, dar asta cu condiţia să îşi apere titlul de la Sydney. În caz contrar, de la acest total se vor scădea punctele pe care jucătoarea din Germania le-ar pierde în turneul din această săptămână.

Acestea sunt punctajele care se oferă pentru fiecare fază a turneelor de Grand Slam, aşa cum este cazul celui de la Australian Open