Fotbal intern

Cum a ratat Nicolae Dică TRANSFERUL VIEŢII: “M-am încăpăţînat!” Putea să joace în Premier League!

Chiar dacă a împlinit 33 de ani, Nicolae Dică este unul dintre jucătorii importanţi de la Viitorul Constanţa. Mijlocaşul se simte excelent la gruparea patronată cu Gică Hagi, însă priveşte...
26.12.2013 | 13:11
Cum a ratat Nicolae Dica TRANSFERUL VIETII Mam incapatinat Putea sa joace in Premier League

Chiar dacă a împlinit 33 de ani, Nicolae Dică este unul dintre jucătorii importanţi de la Viitorul Constanţa. Mijlocaşul se simte excelent la gruparea patronată cu Gică Hagi, însă priveşte cu regret în spate. Motivul? În 2006, a refuzat o ofertă din Premier League pentru a-l urma pe Walter Zenga la Catania, decizie care s-a dovedit a fi un eşec.

“Trebuie să recunosc că am făcut nişte greşeli în carieră. M-am încăpăţînat şi am refuzat nişte oferte. Am ales Catania mai tîrziu, deşi în 2006, după acea semifinală de coşmar cu Middlesbrough, am fost la un pas să joc în Premier League. N-am ajuns la Boro, din păcate, şi acum îmi pare rău. Cred că m-am bazat pe faptul că-l cunoşteam pe Zenga, dar acolo n-am fost susţinut suficient şi am făcut multe greşeli din dorinţa de a juca“, a spus Dică pentru ilfovsport.ro.

Mijlocaşul a mai dezvăluit că şi acum îl bîntuie partida retur cu Middlesbrough, în urma căreia Steaua a ratat calificarea în finala Cupei UEFA. “A fost cel mai trist moment din viaţa mea de fotbalist. Ţin minte că la 2-0 pentru noi, un fotbalist de la Middlesbrough m-a întrebat dacă voi juca în finală, pentru că ştia că eram la limită cu cartonaşele galbene. Nimeni nu mai credea că noi mai putem rata calificarea. Ne-am revenit foarte greu după acea seară de coşmar“, a spus mijlocaşul.

De asemenea, Dică a mai spus că Olăroiu este, de departe, cel mai bun tehnician cu care a colaborat. “Vorbesc şi astăzi cu Cosmin Olăroiu. Cu el am avut cele mai bune rezultate, plus că era omul care ştia să pună o vorbă bună. Cînd intra în vestiar nu puteai să zici nimic, deoarece ştiai că are dreptate. Iar dintre adversari, cel mai mult m-a impresionat Fabio Cannavaro, cînd era la Real Madrid, şi eu am evoluat contra lui”, a spus Dică.