News

Cum recunoaștem fructele stropite cu substanțe toxice. Cireșele reprezintă un adevărat pericol

Cireșele din piețe ar putea reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. Cele mai multe sunt stropite cu substanțe toxice.
30.06.2021 | 21:14
Cum recunoastem fructele stropite cu substante toxice Ciresele reprezinta un adevarat pericol
Cum recunoaștem fructele stropite cu substanțe toxice. Cireșele reprezintă un adevărat pericol
ADVERTISEMENT

Cireșele cumpărate din piețe ar putea fi extrem de toxice dacă sunt consumate cu sâmburi. Cele mai multe au fost stropite cu substanțe care ne pot afecta sănătatea.

De aceea specialiștii ne avertizează că cireșele trebuie spălate foarte bine înainte de a fi consumate, iar sâmburii nu pot fi înghițiți.

ADVERTISEMENT

Cum recunoaștem fructele stropite cu substanțe toxice

Cireșele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe și au o mulțime de beneficii. În piețe aproape toate fructele care se găsesc sunt însă stropite cu substanțe chimice extrem de toxice. Medicii trag un semnal de alarmă și ne avertizează să nu le consumăm niciodată cu sâmburi, pentru că am putea avea probleme.

Fructele stropite cu substanțe chimice pot provoca și alergii. Cel mai sigur ar fi să cumpărăm fructele de la producători locali care nu folosesc substanțe toxice.

ADVERTISEMENT

Producătorii locali spun că din păcate românii sunt tentați să aleagă marfa după cum arată și uită cât de importantă este sănătatea lor.

Multe fructe și legume pot conține adevărate otrăvuri. Consumatorii trebuie să știe că unele legume și fructe din piețe sau magazine au lipite stickere, care conțin cifre. Acestea reprezintă coduri PLU stabilite de Federația Internațională pentru standardul produselor. Dacă codul conține 4 cifre, atunci înseamnă că fructele au fost crescute cu pesticide și îngrășăminte toxice.

ADVERTISEMENT

Cum se spală cireșele de pesticide

Toate fructele și legumele trebuie spălate foarte bine. În cazul cireșelor folosiți bicarbonatul de sodiu. Mai întâi vă spălați bine pe mâini. Apoi puneți cireșele într-un vas. Puneți într-un alt vas două treimi de apă, apoi turnați bicarbonat de sodiu. Amestecați bine până când praful se dizolvă.

În această apă introduceți cireșele și lăsați-le în jur de 15 minute. Apoi scoateți fructele și clătiți-le cu apă rece.

ADVERTISEMENT

Nu folosiți niciodată apă caldă pentru a spăla cireșele. Dacă apa are o temperatură mare, atunci se deschid porii și microorganismele și pesticidele vor pătrunde în miez.

Specialiștii avertizează că săpunul nu este bun pentru spălarea cireșelor. Reziduurile din acesta vor rămâne pe coajă.

În acest moment, prețul cireșelor românești în piețe este de aproximativ 10 lei pe kilogram în funcție de mărimea cireșelor și de soiul acestora.

ADVERTISEMENT