Life

(P) Domino’s Pizza, calitate înainte de toate

30.09.2020 | 09:24
P Dominos Pizza calitate inainte de toate
ADVERTISEMENT

Pizza este, fără nicio îndoială, una dintre cele mai răspândite, mai populare, mai… mâncate preparate din lume. Un aluat plat, de formă circulară, acoperit cu nenumărate ingrediente, dar neapărat cu sos de roșii, copt la cuptor. Asta e pizza!

Cuvântul „pizza” apare pentru prima dată într-un document în anul 997, apoi în alte documente medievale din Italia centrală și de sud. Dar, hai să spunem „oficial”, napolitanii sunt creditați, istoric, că au inventat pizza, în 1889.

ADVERTISEMENT

Cu specific italienesc, românesc, turcesc sau chiar… chinezesc, v-ați întrebat vreodată de ce a devenit pizza cea mai îndrăgită mâncare de dimineață, la prânz și seara din lume?

Domino’s Pizza, calitate înainte de toate

Cum recunoști o pizza adevărată? După aroma blatului copt, după crusta crocantă, după topping-urile folosite și intensitatea de coacere a acestora… lista este infinită, iar gusturile atât de diferite.

ADVERTISEMENT

De fapt, simplificat, pizza este ca un dans al aromelor care îți seduce papilele și te lasă fără cuvinte (cel puțin atunci când o mănânci). Oh, pizza! Cum ai putea să n-o iubești? Chiar și cei mai pretențioși gurmanzi găsesc satisfacție în pizza.

Pizza e ca o declarație de dragoste… pentru că dragostea trece prin stomac. Nu degeaba această provocare culinară vine din cea mai romantică destinație de pe Planetă.

ADVERTISEMENT

Un preparat culinar pentru toate gusturile

Napolitanii, cei creditați că au inventat pizza în 1889, în onoarea soției regelui, Margherita, au gândit o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă. Așadar, ecuația de ingrediente pentru cea mai bună pizza napolitană autentică rezultă din mozzarella de bivoliță și roșii San Marzano delicioase.

Dacă alegi o Margherita la Domino’s Pizza, ai garanția gustului suprem obținut din ingrediente de cea mai bună calitate, de proveniență verificată. Mozzarella folosită în rețetă este 100% din ingrediente naturale iar sosul de roșii este proaspăt și aromat.

ADVERTISEMENT

Dominos Pizza

Însă, pentru aventurierii gustului, pizza poate fi un experiment necontenit. Începând de la blat – care poate fi subțire sau pufos, cu crustă crocantă, cu margine umplută cu cremă de specială de brânză President, din făină integrală de grâu sau din aluat franțuzesc – continuând cu sosurile – roșu, alb, pesto, barbeque sau alte preparate semnătură – și până la topping-uri.

Aici lista este foarte diversificată pentru că poți începe cu baza din brânză și poți adăuga absolut orice îți poftește inima. Însă alegerea corectă a combinațiilor de arome care îmbracă pizza cu savoare este esențială.

Așa cum Margherita simplă este extrem de populară printre iubitorii de pizza pentru gustul său complet, o rețetă cu prea multe arome poate crea confuzie pentru papile.

Mai mult decât atât, prea multe topping-uri suculente umezesc și înmoaie blatul, distrugându-i textura. Iar pentru că nu există un „pizza adviser” pentru rețetele „custom made”, ai nevoie de multă inspirație pentru a alege cele mai bune ingrediente pentru pizza pe care urmează să o devorezi.

Sau poți alege calea ușoară și poți comanda din numeroasele variante pe care specialiștii de la Domino’s Pizza le-au gândit pentru voi.

Textura blatului este esențială pentru gustul desăvârșit. Aluatul trebuie să stea 24 de ore la dospit pentru a obține un blat subțire, crocant și fraged, iar la Domino’s Pizza este urmată cu strictețe rețeta de succes a gustului.

Ceea ce urmează nu mai are nevoie de nici o prezentare. Nimic nu egalează aroma ușor afumată a unei cruste bine rumenite în cuptorul cu lemne. Îți sună cunoscut?

Dominos Pizza

Ingrediente de top

Ce pui pe deasupra transformă gustul unei pizza într-o capodoperă gustativă. Dacă vrei mai mult decât clasica Margherita, o doză bună de Pepperoni maturat 45 de zile este clasicul care nu te dezamăgește niciodată.

Acesta este și motivul pentru care Pizza Pepperoni se află în TOP 10 pizza preferate de orice iubitor de pizza. Să nu uităm, însă, de diferitele tipuri de brânză care se contopesc într-o Quatro Formaggi – mozzarella, cedar, parmezan, telemea – și care te seduc iremediabil.

Mozzarella, pe de altă parte, este o opțiune care face furori și singură, nu doar în echipă. Adaugă-i câteva roșii și ai parte de cea mai fresh pizza din viața ta.

La Domino’s Pizza, de exemplu, toate ingredientele sunt 100% naturale, de cea mai bună calitate, iar acest lucru susține prospețimea preparatelor.

Prosciutto este o invitație la alegeri rafinate pentru carnivori, mai ales că, în combinația clasică, vine acompaniată de o porție generoasă de ciuperci, un alt ingredient care se numără printre preferatele amatorilor de pizza…și ale profesioniștilor!

Pentru tradiționaliști există, însă, bacon, unul dintre cele mai populare topping-uri de pizza, care se integrează natural în diferite combinații de ingrediente.

Ceapa dă savoare în bucătărie…la fel și pe pizza. Fie rumenită în cuptor, fie caramelizată și aruncată între celelalte ingrediente, ceapa vine să definească gustul. De obicei, vei regăsi felii de ceapă roșie în rețeta de pizza cu pui și sos barbeque.

Oricum ar fi, o pizza cu ceapă nu are cum să nu fie delicioasă! La Domino’s Pizza le găsești pe toate, ba chiar mai multe, așa că ai de unde alege.

Dominos Pizza

Cum identifici cea mai bună pizza

Gustul face diferența, dar ca să ai parte de cea mai tare experiență cu pizza trebuie să fii atent la detalii.

  • Crusta și marginea blatului trebuie să fie aerate, ușoare și crocante.
  • Proporția dintre topping-uri trebuie să fie perfect echilibrată. Fiecare ingredient ales vine să completeze blatul, într-o armonie perfectă a gustului.
  • Pentru că am ajuns din nou la topping-uri, mozzarella, de exemplu, trebuie dozată cu atenție, pentru a acoperi discret blatul, fără a se amesteca cu roșiile, generând o explozie de grăsime. Și în nici un caz nu trebuie coaptă excesiv pentru că va altera gustul întregii pizza.
  • Roșiile care însoțesc blatul de pizza trebuie să fie de un roșu aprins, cu aspect proaspăt. Și gustul va fi la fel.
  • Busuiocul trebuie să își păstreze gustul proaspăt și să dea aroma finală rețetei de pizza. Într-o pizza adevărată nu vei găsi niciodată busuiocul ars.
  • Cantitatea de grăsime de la suprafață este un indicator al calității pizzei. Nici o pizza nu trebuie să fie uleioasă. De aceea, alegerea corectă a ingredientelor și dozarea lor cu limită sunt importante.

Pentru că pizza nu este doar o simplă rețetă culinară, este un amestec inspirat de ingrediente, măiestrie în bucătărie și cantități fine de imaginație, te poți bucura din plin de fiecare felie. Comandă una pe gustul tău la Domino’s Pizza și bifează toate calitățile acestui fel de mâncare complet!

Articol sponsorizat de Domino’s Pizza.

ADVERTISEMENT