Cum a refuzat Gică Hagi naţionala: "Mi-a zis că bat alţii la uşă!"

Gică Hagi a povestit cum a refuzat să antreneze echipa naţională pe vremea când preşedinte al FRF era Mircea Sandu.

”Când am refuzat naţionala, i-am spus lui Mircea Sandu: ’dom’ne, aşteaptă două luni şi-ţi dau ce gândesc eu despre proiectul echipei naţionale’. Şi mi-a spus că nu se poate, că bat alţii la uşă. I-am spus, ok, dacă bat alţii la uşă, atunci să intre cine vrei tu, dar, eu ţi-am zis, lasă-mă două luni, nu mă mai pune încă o dată pe drum.

Răzvan tocmai se lăsase, nu din cauza mea, şi el (n.r. - Mircea Sandu) zicea să iau imediat echipa naţională, chiar de a doua zi. Şi, dacă mă bătea Franţa acasă? Iar dădeaţi vina pe mine? Eu am pierdut calificarea? Aşa i-am spus. Dacă-mi dai un contract pe patru ani eu vin cu strategia mea, o analizăm şi vedem dacă continuăm sau nu.

Ei zic că s-au rugat de mine, nu e adevărat! M-au ascultat, dar eu nu mai doream să repet greşelile din trecut, adică să mai preiau echipe din mers. Ceva puternic nu se creează decât în timp. Nu sunt un antrenor de azi pe mâine.

La mine, trebuie să vezi dacă am o strategie, ce filosofie de fotbal am, dar la mine, 100% va fi performanţă. Eu, în mintea mea, mă gândesc că pot fi cel mai bun din ţara mea, din Europa, în lume”, a spu Hagi la Digisport.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
17:15Telekom Sport 1
La Liga Real Madrid - Deportivo
1 EUR4.6614 lei+0,0100
1 USD3.7984 lei-0,0070
1 XAU163.0820 lei+0,4074