News

Cum reușesc hoții români să prăduiască turiștii din Spania: “Atât de rapid, încât victimele nici nu îşi dau seama ce li se întâmplă”

Turiștii și localnicii din Spania sunt terorizați de hoții români. Aceștia acționează rapid, iar victimele nu-și dau seama de ceea ce li se întâmplă.
16.05.2023 | 21:31
Cum reusesc hotii romani sa praduiasca turistii din Spania Atat de rapid incat victimele nici nu isi dau seama ce li se intampla
Hoții români terorizează Spania. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Hoții români  continuă să afecteze imaginea României prin acțiunile lor infracționale în Europa. Un incident recent din Spania a fost surprins de o cameră de filmat, evidențiind două femei care buzunăreau turiștii și îi lăsau fără lucruri prețioase. Potrivit ghizilor turistici, în mare parte, hoții implicați în astfel de fapte sunt de etnie romă.

Hoții români, “spaima” turiștilor

Una dintre locațiile preferate de hoții de buzunare este Piața Spania din Sevilla, un obiectiv turistic extrem de vizitat. În mijlocul turiștilor care se bucură de vacanță, admiră arhitectura andaluză și fac fotografii, se strecoară două femei românce.

ADVERTISEMENT

Acestea se deghizează în turiști, dar, de fapt, își aleg și urmăresc victimele. Ele așteaptă momentul oportun pentru a lovi. Hoațele acționează într-un timp extrem de scurt, astfel încât victimele nu-și dau seama de ceea ce li se întâmplă. Un ghid turistic român a reușit să le surprindă în timpul acțiunii și să le facă câteva poze.

hoți
Două românce, prinse la furat, în Spania. Foto: Captura Video.

 

“Modul lor de operare este diferit în fiecare an. Îl schimbă. În timp ce aceştia (turiştii – n.r.) îşi fac poze sau vorbesc sau îi ţin pur şi simplu ei ocupaţi cu întrebări de genul o anumită adresă, de unde sunt sau aşa mai departe, profită şi le taie genţile şi le fură obiectele din geantă. (…) În momentul în care fură şi sunt prinşi, automat în câteva secunde pasează obiectul altor persoane.

ADVERTISEMENT

Dacă sunt sume destul de mari, le împart în diferite părţi. În Sevilla, în general au fost români, poţi să mergi pe stradă şi îi auzi la fiecare pas. În general de etnie rromă. Care fură sau încearcă să le ceară bani turiştilor. Şi chiar nu îi lasă în pace. Insistă, merg după ei”, a explicat  Lazlo Demeter, un român din Sevilla, pentru antena3. Tânărul colaborează cu poliția și știe cum funcționează hoții din țara noastră.

O bandă de hoți români au comis 80 de furturi în Spania

Polițiștii din Spania spun că există și o altă tactică bine-cunoscută, denumită “îmbrățișare otrăvită”. Hoțul se apropie de victimă sub pretextul că se cunosc de mult timp, o ia în brațe și profită de momentul de șoc al acesteia pentru a o jefui. Există și hoți care urmăresc scopuri mai mari: cu câțiva ani în urmă, o rețea formată din 40 de români a fost destructurată de Garda Civilă din Spania. Aceștia reușiseră să fure aproape un milion de euro prin lovituri repetate în vile, magazine și baruri.

ADVERTISEMENT

Faptele comise de români în Spania continuă să facă senzație în Peninsula Iberică.  Acum trei ani, o bandă formată din 12 hoți a săvârșit jafuri în jumătate din țară. Aceștia au tăiat și au furat tot ce le-a ieșit în cale, inclusiv șine de cale ferată, panouri fotovoltaice și eoliene, pe care le-au vândut la fier vechi. Pagubele provocate de români s-au ridicat la milioane de euro.

Au furat peste 100 de tone de cupru

Mai mulți membri ai rețelei au fost arestați în timp ce se întorceau de la o operațiune, fiind prinși cu portbagajele pline de cabluri de cupru pe autostradă. Echipa de anchetatori i-a urmărit pe hoți timp de un an și a estimat că aceștia au furat peste 100 de tone de cupru în acea perioadă. În timp ce comiteau unul dintre jafuri, răufăcătorii au fost surprinși de o cameră de filmat, în timp ce dezmembraseră panourile solare de pe o fermă.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și ascunde urmele, hoții români schimbau mașinile la fiecare lună și acționau rar în aceeași zonă de două ori consecutiv. Cuprul furat era ascuns în două ferme, înainte de a fi vândut pe piața neagră, unde un kilogram costa între trei și cinci euro. “Erau profesionişti. Ştiau exact când şi cum să intervină. Ştiau cum să taie aceste fire pentru a le putea vinde ulterior”, spunea Rosa Reina, o polițistă din Sevilla spaniolă despre “profesioniștii” români.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
Soția lui Dani Alves a rupt tăcerea, după ce a aflat câți ani...
Soția lui Dani Alves a rupt tăcerea, după ce a aflat câți ani va petrece în închisoare brazilianul pentru viol
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când...
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când a aflat salariul. "La 40 de ore pe săptămână e prea puţin"
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Schimbarea care îi va afecta pe români. Ce se întâmplă cu cardurile de...
Schimbarea care îi va afecta pe români. Ce se întâmplă cu cardurile de energie
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă