Sport

Cum reuşesc Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo să fie în top după ce au trecut de 35 de ani! Alimentul secret din dieta starurilor

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo rămân în top şi după ce au trecut de 35 de ani. Care este alimentul secret ce stă în spatele performanţelor obţinute de cei doi mari fotbalişti.
17.07.2022 | 14:10
Cum reusesc Lionel Messi si Cristiano Ronaldo sa fie in top dupa ce au trecut de 35 de ani Alimentul secret din dieta starurilor
Care este ultimul aliment apărut în dietele ţinute de Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo se apropie de finalul carierei, dar performanţele îi fac să fie în continuare în top. Starul lui PSG a împlint 35 de ani în această vară, în timp ce vedeta lui Manchester United va face 38 de ani în febaruarie 2023. Cei doi nu îşi arată vârsta pe teren, iar un aliment secret îi ajută din plin.

Ce aliment cheie folosesc Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo în dieta campionilor

Pentru a fi în continuare în formă, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo consumă alge marine, aliment la care apelează şi Karim Benzema, marele favorit la câştigarea Balonului de Aur 2022. Cei trei jucători sunt trecuţi bine de 30 de ani, dar continuă să fie în mare formă.

ADVERTISEMENT

Există peste 10.000 de tipuri de alge marine, însă nu toate sunt destinate consumului uman. Cele rosii, brune, verzi si verde-albastrui pot fi consumate de oameni, iar acestea se regăsesc în dieta celor trei mari fotbalişti.

Alga marină brună este bogată în vitamine (B1, B2, B6, B12 şi C) şi este o resursă de fier, calciu, magneziu, crom, zinc, seleniu, iod, mucilagii, uleiuri, celuloză şi substanţe tonice amare. De asemenea, alegele sunt recomandate, printre altele, pentru prevenire şi tratament al afecţiunilor cardiace, sechele de fracturi si contuzii, dar şi la încetinirea îmbătrânirii.

ADVERTISEMENT

“Algele conțin o mare valoare nutritivă”

Secretul starurilor este recomandat şi de Alberto Mastromatteo, un cunoscut bucătar privat al vedetelor din Spania. Acesta a vorbit pentru Mundo Deportivo despre beneficiile consumului de alge marine şi adăugării acestora în dietă.

“Algele conțin o mare valoare nutritivă, deoarece cu o cantitate mică se obţine o mulțime de proteine ​​vegetale, pe care organismul le sintetizează chiar mai bine decât proteinele animale”, spunea Alberto Mastromatteo.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo are o dietă strictă. Alimentele nesănătoase sunt interzise

Este arhicunoscut faptul că Ronaldo este adeptul unei diete care se bazează pe alimente sănătoase, iar vedeta lui Manchester United încearcă să-l facă şi pe fiul său să apeleze la o dietă strictă.

“Am o dietă bogată în proteine, cu mulţi carbohidrați integrali, fructe și legume. Evit alimentele cu zahăr. Este bine să mănânci regulat, dar şi să te antrenezi regulat. Înaintea meciurilor, mă culc devreme şi mă trezesc devreme. Somnul ajută mușchii să se recupereze”, declara Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

La EURO 2020, Cristiano Ronaldo a devenit protagonistul unui moment viral. La conferinţa de presă premergătoare meciului Ungaria – Portugalia 0-3, vedeta lui Manchester United a dat la o parte două sticle de Coca-Cola şi i-a îndemnat pe tineri să consume apă.

“Vom vedea dacă va deveni un fotbalist mare. Câteodată consumă Coca-Cola și cartofi prăjiți. Mă enervează, știe și el” – Cristiano Ronaldo, despre dieta fiul său

Lionel Messi a scăpat de dieta nesănătoasă: “Era un dezastru cauzat de ce mâncam”

Lionel Messi a recunoscut că nu a avut o dieta strictă mereu, motiv pentru care jucătorul a şi vomitat pe teren, în timpul unor meciuri, aşa cum s-a întâmplat şi în amicalul Argentinei cu România. Starul lui PSG şi-a dat seama ce nu mergea şi a ales să renunţe la alimentele nesănătoase.

“Nu ştiu ce se întâmpla de vomitam pe teren, dar aveam tot felul de chestii în stomac. Era un dezastru cauzat de ce mâncam. Ciocolată, fursecuri sau băuturi gazoase făceau parte din meniul zilnic. Acum mănânc mult mai bine. Carne, peşte, multe salate, iar acum se simte asta”, dezvăluia Lionel Messi într-un interviu acordat în 2018.

Giuliano Poser a început să se ocupe de dieta lui Lionel Messi, iar medicul nutriţionist a susţinut că jucătorul de 35 de ani consumă mâncare organică. “Sfatul meu a fost să consume mâncare organică cu o varietate de cereale crude, fructe de sezon şi legume, nuci crude, ulei extra virgin de măsline, ouă şi peşte proaspăt. Cel mai important aspect este că alimentele trebuie să fie gătite cât mai puţin posibil”, spunea Giuliano Poser.


  • (P) Cota NETBET pentru Clermont – PSG: 1,83 este cota pentru „peste 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT