Sporturi

Cum revine Simona Halep pe primul loc în clasamentul WTA. Câte puncte are de recuperat românca

26.01.2019 | 14:30
Cum revine Simona Halep pe primul loc in clasamentul WTA Cate puncte are de recuperat romanca

Cum revine Simona Halep pe primul loc în clasamentul WTA. Naomi Osaka s-a impus în marea finală de la Australian Open 2019 şi a cucerit astfel al doilea titlu de Grand Slam al carierei, totul după un meci maraton disputat contra Petrei Kvitova! Sportiva din Japonia în vârstă de 21 de ani a învins-o pe jucătoarea cehă, Petra Kvitova, scor 7-6 (2), 5-7, 6-4 la capătul unui meci care a durat două ore şi 30 de minute de joc.

Începând de luni, 28 ianuarie, nipona va fi noul lider mondial din WTA, iar podiumul va fi completat de Petra Kvitova (locul secund) şi Simona Halep (locul al treilea). Românca în vârstă de 27 de ani a fost eliminată la Melbourne încă din faza optimilor de finală, de către Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4, ea fiind nevoită să apere finala disputată la ediţia din 2018 cu daneza Caroline Wozniacki. Astfel, Simona a pierdut după primul turneu de Grand Slam al anului nu mai puţin de 1060 de puncte.

Cum se întoarce Simona Halep în fruntea ierarhiei WTA şi câte puncte are de recuperat

Luni, pe 28 ianuarie, Halep va avea 5582 puncte în clasamentul mondial. În aceste condiţii, pentru a reveni pe prima poziţie în ierarhia mondială, Simona Halep va avea avea de recuperat 1448 puncte. Aceasta este diferenţa dintre locul 3 şi locul 1 în acest moment. Totuşi, perioada următoare va fi una care s-ar putea dovedi benefică pentru constănţeancă. Ocupanta locului secund, Petra Kvitova, se va afla sub mare presiune, în condițiile în care va avea de apărat titlurile de la Sankt Petersburg și Doha.

Totuşi, nici pentru japoneză nu va fi mai simplu. Ea nu a obţinut rezultate notabile la Doha sau Dubai, însă a câştigat titlul la Indian Wells, ceea ce înseamnă ca va avea de apărat nu mai puţin de 1000 de puncte WTA. Anul trecut, sportiva noastră a evoluat la Doha până în semifinale, însă s-a retras chiar înainte de a disputa partida din penultimul act, ceea ce înseamnă că are de apărat 350 de puncte WTA. Mai apoi, Simona nu a mers la Dubai, aşa că poate reduce considerabil din diferenţă dacă se impune, ar câştiga 900 de puncte. După 64 de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA, Simona Halep va reveni pe locul 3, acolo unde a petrecut de-a lungul timpului nu mai puţin de 55 de săpămâni în întreaga carieră.